3 produkti, kas kaitē tavai sirds veselībai

Mūsu asinsrites sistēma sastāv no sirds un asinsvadiem. Sirds ir mūsu asinsrites centrālais orgāns, kas dzen asinis. Asinis organisma šūnas un audus apgādā ne tikai ar skābekli, bet arī ar barības un citām vielām, kas nepieciešamas organisma dzīvības norisēm.

Apskatīsim četrus produktus, kas atstāj nelabvēlīgu ietekmi uz sirds veselību.

1. Cukurs

Pārāk liels cukura patēriņš paaugstina asinsspiedienu, palielina risku saslimt ar sirds išēmiskajām slimībām un traucē olbaltumvielu uzsūkšanos organismā. Tāpat paaugstina holesterīna līmeni asinīs un veicina lieko svaru, tādējādi palielina sirds slodzi.

Samazini cukura patēriņu vai aizvieto to:

Saldumu vietā izvēlies medu vai žāvētos augļos un rozīnes. Ēd svaigas ogas – tās satur daudz šķiedrvielu un mazina glikozes ietekmi uz veselību. Tāpat dod priekšroku gabaliņam rūgtās šokolādes, jo tā samazina arteriālo asinsspiedienu un mazina insulta risku.

2. Trekna gaļa un cepta pārtika

Trekna gaļa veicina aptaukošanos un palielina holesterīna līmeni asinīs, kas var veicināt trombu veidošanos un apgrūtināt sirds darbību.

Taukains un cepts ēdiens divas reizes paaugstina sirds nepietiekamības risku, paaugstina asinsspiedienu, piesārņo organismu ar toksīniem un šlakvielām. Asins vadu sieniņas kļūst plānākas.

3. Sāls

Pārlieku liels sāls patēriņš var izraisīt spazmas sirds muskuļos un novest pie infarkta. Sāls organismā aiztur šķidrumu, kas sirdij rada papildus slodzi. Asinsvadu sieniņas kļūst plānākas un var veicināt miokarda išēmiskās sirds slimības.

4. Alkohols

Alkohols šķidrina asinis, kas attiecīgi palielina sirds ritmu. Rezultātā paaugstinās asinsspiediens un pulss. Alkohols traucē vielmaiņas procesu un palielina aterosklerozes risku.

Produkti, kurus vajadzētu izslēgt no savas ēdienkartes:

margarīns;

saldējums;

desas un cīsiņi, ketčups un majonēze;

čipsi;

gāzēti dzērieni.

Ieteikumi labākai veselībai:

Ēdiet veselīgi, uzturā vairāk lietojiet augļus un dārzeņus, kā arī izvairieties no augstāk minētajiem produktiem.

Nodarbojieties ar fiziskām aktivitātēm. Lieciet savai sirdij strādāt un tādējādi stipriniet to. Skrieniet no rītiem, vingrojiet, apmeklējiet baseinu vai ejiet garās pastaigās.

Izvairieties no stresa.

 

Lasi vēl: 7 veselības problēmas, kuras banāns izārstēs labāk nekā zāles

 

Ievērojiet miega režīmu, miegam veltiet 8 stundas diennaktī.

Reizi gadā veiciet savas veselības pārbaudi.

Esiet veseli!

 

Avots: hit.miformat.info

Pievienot komentāru