5 gardākās ābolu šarlotes receptes

Biezpiena šarlote

новые рецепты шарлотки

Sastāvdaļas

160g miltu

100g biezpiena

3 āboli

2 ēd.k. krējuma

2 olas

2g vaniļas

1 ēd.k. cepamā pulvera

mazliet sāls

Pagatavošana

Atšķirībā no citām kūkām, šai šarlotei mīkla būs blīvāka un sierīgāka, bet ne pārāk uzkrītoši. Lai iegūtu nevainojamu rezultātu vispirs rūpīgi saspaidiet biezpienu kopā ar karoti cukuta, lai iegūtu pēc iespējas krēmīgāku konsistenci. Atsevišķi sakuļ olas ar atlikušo cukuru un vaniļu. Tad sajauc olas ar biezpienu, skābo krējumu un ar blenderi visu sakuļ viendabīgā masā. Pievieno miltus un mīca mīklu. Tad daļu mīklas ieklāj cepamajā traukā, izklāj sagrieztas ābolu šķēlītas, lej pa virsu atlikušo mīklu un cep 35 minūtes 200 grādu temperatūrā.

Šarlote uz kefīra bāzes

шарлотка на кефире

Sastāvdaļas

600g ābolu

200g cukura

150g miltu

150ml kefīra

2 olas

1 ēd.k. citronu sulas

pustējkarote kanēļa

Pagatavošana

Šis variants nemaz nav sliktāks par klasisko biskvīta variantu, turklāt to ir vienkāršāk pagatavot, jo nav atsevišķi jāatdala olas baltum sun dzeltenums. Olas sakuļ ar cukuru līdz putanai konsistencei, pievieno sijātus miltus, tad mīklu samaisa ar āboliem. Ābolus iepriekš sagriež, nomizo, akaisa ar kanēli un aplej ar citronu sulu. Cep 35 minūtes 200 grādos.

Lasi arī: Kā es ar kaimiņieni dzēru tēju

Šarlote ar konjaku

пьяная шарлотка

Sastāvdaļas

180g cukura

160g miltu

4 olas

4 āboli

2g vaniļa

1 tēj.k. cepamā pulvera

2 ēd.k. konjaka

1 ēd.k. citronu sulas

Pagatavošana

Ābolus sagriež, sajauc ar citronu sulu, konjaku, kanēli un 3 ēdamkarotēm cukura. Āboliem ļauj atsuloties. Tikmēr gatavo mīklu: olas baltumu sakuļ atsevišķi un dzeltenumu tāpat. Pēc tam visu lēni samaisa, pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Mīklu lej veidnē un viršu izklāj ābolus. Kūku cep 35 minūtes 190 grādos.

Šarlote pannā

рецепты шарлотки

Sastāvdaļas

70g miltu

120g cukura

2 āboli

3 olas

1 tējk. cepamā pulvera

1 ēd.l. sviesta

40g saulespuķu eļļas

Pagatavošana

Šarloti var izcept arī bez cepeškrāsns ar vienu priekšnosacījumu: mīklai jābūt diezgan šķidrai. Ābolus sgariež plānās šķēlēs, eļļā apcep uz pannas. Kamēr āboli karamelizējas, sakuliet olas ar cukuru, pievienojiet miltus un cepamo pulveri. Mīklu uzlej uz āboliem un uz lēnas uguns cep 15 minūtes (pannai visu laiku virsū jābūt vākam). Kad augšdaļa ir sacietējusi, to apziež ar sviestu un kūku pagriež otrādi un cep vēl 15 minūtes.

как приготовить пирог с яблоками

COMMENTS

Pievienot komentāru