5 kļūdas, kuras cilvēki nožēlo mūža nogalē

Šis saraksts palīdzēs tiem, kam vēl ir laiks visu mainīt.

Medmāsa Bronija Veira no Austrālijas aprūpēja bezcerīgos slimniekus viņu 12 pēdējās dzīves nedēļas. Viņa pierakstīja visizplatītākās cilvēku kļūdas, par kurām stāstīja pacienti un publicēja tās blogā  Inspiration and Chai.

1.Nesaņemties nodzīvot dzīvi tā, kā gribas

Daudzi šodien veido savu dzīvi, vadoties no tā, ko no viņiem sagaida citi. Jebkurā sfērā viņi dod priekšroku tam, ko atbalsta viņu partneri vai sabiedrība.

Rezultātā šie cilvēki atbilst visu apkārtējo – vecāku, skolotāju, paziņu – gaidām, taču paši izjūt pastāvīgu spiedienu. Viņi lielākoties jūtas iedzīti stūrī un nelaimīgi. 

5 ошибок, о которых люди жалеют в конце жизни. | ЭТО ИНТЕРЕСНО ...

Kā izvairīties no kļūdas

Palieciet uzticīgi sev. Ja jūs saņemsieties dzīvot tā, kā vēlaties, jūs noteikti sastapsiet kritiku un neapmierinātību. Mierīgi noklausieties padomus un citu viedokli, taču, ja tie nesakrīt ar jūsējiem, tad nepiegrieziet tiem lielu vērību.

Tieši tāpat, kā citiem ir tiesības izteikt savu viedokli, jums ir tiesības to neņemt vērā. Jūs nedzīvojat tādēļ, lai kādam izpatiktu. Tā kā nebaidieties sabojāt attiecības ar tiem, kas jums nepiekrīt.

Lasi arī: Frāzes, kuras liks vīrietim būt kopā ar jums vienmēr

2.Pārāk daudz strādāt

Mūsdienu sabiedrībā ir pieņemts ierakties darbos. Cilvēki šodien ir aizņemti vairāk, kā jebkad agrāk vēsturē. Jā, strādnieku stāvoklis fabrikās XX gadsimta sākumā bija daudz sliktāks, taču tad viņiem nebija izvēles, bet mums tā ir. 

Vecāki reti redz savus bērnus un pārliek rūpes par viņiem uz vecmāmiņu, vectētiņu un auklīšu pleciem. Cilvēkiem nav laika attiecībām un citām personīgajām lietām, karjera vienmēr ir prioritāte, un tā ir augstāka par visu.

Jā, darbs dod līdzekļus eksistencei, bet dažiem tas kļūst jau par indentifikācijas līdzekli.

Kā nepieļaut kļūdu

Nosakiet savas prioritātes. Ja jums nav laika attiecībām, tas nozīmē, ka tās jums nav pirmajā vietā. Ja jūs izlaidiet nodarbības sporta zālē, tas nozīmē, ka jums nav nemaz tik svarīga jūsu fiziskā forma, pat ja jūs apgalvojat pretējo.

Katram cilvēkam diennaktī ir 24 stundas, ne mazāk, ne vairāk. Tik daudz laika dienā ir arī tādiem veiksmīgiem uzņēmējiem, kā Bilam Geitsam, finansu magnātiem, kā Vorenam Bafetam, slaveniem sportistiem, kā Serēnai Viljamsai, vai uz televīzijas personībām, kā Oprai Vinfrijai. Vienkārši daži savu dienu aizvada produktīvi, bet citi sūdzas, ka neko nepagūst.

Aizdomājieties, kam jūs vēlaties tērēt savu laiku, un izdariet apzinātu izvēli. Ko jūs dzīvē visvairāk novērtējat? Vai jūs tērējat savu laiku atbilstoši savām prioritātēm? Ja uz pēdējo jautājumu jūs atbildējāt noliedzoši, jūsu vēlmes un rīcība nesakrīt. Labojiet to.

3.Neprast izteikt savas jūtas

Vai jūs kādreiz esat centušies aizmirst cilvēku vai savas jūtas pret viņu tikai tāpēc, ka baidījāties atklāties? Ja atbilde ir jā, jūs neesat vieni. Uz pasaules tiešām ir daudz cilvēku, kuri ir vieni ne jau tāpēc, ka nebūtu pievilcīgi. Nē, viņi ir gan skaisti, gan interesanti, taču slēgti jūtām. Viņi sistemātiski laiž garām iespēju iepazīties ar jauniem cilvēkiem un paplašināt savu paziņu loku.

Komforta un garīgā līdzsvara dēļ viņi atsakās no jebkuriem centieniem izveidot attiecības, atrodot miljons iemeslu, kāpēc šis cilvēks “nav īstais””, “tas nav priekš manis” utt.

О чем жалеют в конце жизни? - YouTube

Kā izvairīties no kļūdas

Labāk nožēlot par izdarīto, nekā par neizmantotām izdevībām. Bet varbūt nožēlot nemaz nenāksies. Atklājieties.

Pirmkārt, jums uzreiz kļūs vieglāk. Otrkārt, jūs uzzināsiet, vai jūsu jūtas ir abpusējas. Pat ja jūs saņemsiet atteikumu, būs vieglāk samierināties ar to un uz visiem laikiem aizmirst šo cilvēku, nekā visu mūžu mocīties ar jautājumu: “Bet, ja nu tomēr…”

Galu galā pajautājiet sev, kas ir pats briesmīgākais, kas ar jums varētu notikt, ja jūs atklāsiet savas jūtas? Jums atteiks (visticamāk, pieklājīgi), un jūs vienkārši sapratīsiet, ka šis nav īstais cilvēks. 

Bet, ja jūsu jūtas ir abpusējas, jūs gūsiet neaizmirstamas sajūtas, kurām bonusā līdzi nāks lepnums par savu drosmi.

4.Pazaudēt kontaktus ar draugiem

Mums liekas, ka draudzība ir kaut kas mūžīgs. Ka tā paliks jebkurā gadījumā, pat ja nepiegriezīsim tai pietiekamu vērību. Tāpēc mēs viegli upurējam draudzīgu tikšanos darba dēļ, atceļam draugu tusiņus romantiskas satikšanās un citu darīšanu dēļ. Bet pēc tam nožēlojam par zaudētajiem draugiem. 

Kā izvairīties no kļūdas

Tā vietā, lai gaidītu, kad draugi piedāvās satikties, speriet pirmo soli. Iespējams, ka arī viņi gaida, kad jūs viņiem piezvanīsiet vai uzrakstīsiet, uzaicināsiet kopā pavadīt laiku. 

Ja jūs centieni tomēr nav vainagojušies ar panākumiem, cilvēkiem ir vienkārši citas prioritātes. Tādā gadījumā jums nenāksies nožēlot, ka attālinieties no viņiem, jo būsiet darījis visu, lai tā nenotiktu.

5.Neatļauties būt laimīgam cilvēkam

Vai jūs esat dziļi nelaimīgs?  Vai jūs visu laiku sūdzaties par nepatikšanām dzīvē? Jūs runājat par lietām, kuru jums nav, par iespējām, kuras esat palaiduši garām, tā vietā, lai priecātos par to, kas jums ir? 

Pārāk daudz cilvēku jūtas nelaimīgi savu priekšstatu dēļ par to, kur viņiem būtu jābūt un kas viņiem būtu varējis piederēt, lai būtu laimīgi. Pie tam, daudzi no šiem cietējiem dzīvo komfortablos apstākļos, viņiem ir stabils darbs, pieklājīga alga, veselīga sociālā vide un lieliska ģimene. 

Taču laimes sajūta nav atkarīga no materiālās labklājības. Tā ir atkarīga no cilvēka domām par to, ko nozīmē būt laimīgam. 

Kā izvairīties no kļūdas

Apzinieties, ka laime – tā ir katra izvēle. Daudzi cilvēki uzskata, ka tā ir atkarīga no kaut kādiem faktoriem. Viņi domā, ka būs laimīgi, ja sasniegs vienu, otro, trešo, ja viņu vajadzības tiks apmierinātas. 

Taču laime nav atkarīga no sasniegumiem un neatnāk ar tiem reizē vai uzreiz pēc tiem. Laime ir tas, ko jūs varat piedzīvot tieši tagad, ja ļausiet sev to darīt.

Nepastāv ceļš uz laimi. Laime – tas arī ir ceļš. 

COMMENTS

Pievienot komentāru