Ēd un tievē-produkti, kas tavai figūrai nekādi nekaitēs

Ievērojot veselīgas ēšanas pamatprincipus, svarīgākais ir atcerēties nepārsniegt dienas pieļaujamo kaloriju normu. Pat tie produkti, kurus uzskatām par veselīgiem, reizēm var figūrai dot vairāk kaitējumu nevis labumu tikai tāpēc, ka dienas laikā nepieciešamais kaloriju skaits tiek pārsniegts.  

Mannā putru, piemēram, uzturā lietot nevajadzētu, jo tās glikēmiskais indekss ir pārāk augsts.

Cilvēki nezināmu iemeslu dēļ nav iemīļojuši miežu biezputras, taču jāteic, ka tās ir ļoti veselīgas-īpaši ieteicamas tiem, kuri bieži slimo ar elpceļu slimībām un bronhītu.

Maldīgi tiek uzskatīts, ka olīveļļa ir visvērtīgākā no visām eļļām. Tā viennozīmīgi ir veselīga, taču piemirstam par tādām eļļām kā mandeļu, linsēklu, ķirbju sēklu u.c. Linsēklu eļļa, piemēram, satur daudz omega 3 taukskābju, kas nepieciešamas ķermenim. Taču jāatzīmē, ka cilvēka organismam nepieciešamas gan omega 3, gan omega 6 taukskābes, jo tikai savstarpēji mijiedarbojoties tās organismā pilda savas funkcijas.

Arī olas ir ļoti pretrunīgi vērtēts produkts, jo klīst dažādi viedokļi par to, vai olu patērēšana pārtikā ir jāierobežo. Ola ir viens no uzturvielām bagātākajiem pārtikas produktiem, jo tās satur visas neaizstājamās aminoskābes, kuras organisms pats nespēj saražot. Olas satur dažādas minerālvielas, tādas kā dzelzs, magnijs, jods, cinks, selēns u.c.

Avots: takrposto.cc

Pievienot komentāru