Herpes jeb tautā sauktās ”iesnas” ārstēšana: 11 efektīvākās tautas metodes

Zinot šos vienkāršos padomus, herpes infekcijas saasināšanās laikā vairs nebūs jāuztraucas par savu izskatu: mēs esam atklājuši noslēpumu, kā tās ārstēt  mājas apstākļos. Herpes uz lūpām vai tas, ko mēs saucam par iesnu, cilvēcei ir zināms jau sen. Herpes ir vienkāršs vīruss, kas dzīvo cilvēka organismā, un dažreiz liek par sevi manīt mazu pūslīšu formā, kas visbiežāk parādās uz lūpām vai lūpu kaktiņos. 

Ūdeņraža peroksīds 

Ja uz lūpas jau ir parādījušies pūslīši, vislabāk to piededzināt ar ūdeņraža peroksīdu. Tas jādara ik pēc 2-3 stundām, un uz vakarpusi seja atkal būs tīra. Procedūra ir nedaudz sāpīga, bet efektīva.

Medicīniskais spirts

Tiklīdz kā parādās nieze, piededzināt ar medicīnisko spirtu, tik daudz reizes, cik parādās nieze. Pēc 3-4 dienām viss pāries. Ārstēšana ar ziedēm ilgs 7-10 dienas. Izvēlieties to, kas labāk.

Lasi arī: Kāpēc agrāk starp zemniecēm bija tik maz skaistu sieviešu

Propolisa tinktūra

Iekaisušos pūslīšus var ārstēt ar to, kas mājās. Piemēram, propolisa tinktūra uz spirta bāzes ļoti labi sausina ādu un neļauj iekaisumam izplatīties. Arī dezinficējošās īpašības veicina ātrāku iekaisuma sadzīšanu. Ir jāatceras, ka pēc katras piededzināšanas apstrādes vieta ir jāsasmērē ar barojošu krēmu, lai izbēgtu no ādas kairinājuma.

Ledus 

Domā, ka tas ir pārāk vienkārši, lai būtu patiesība? Bet ledus ļoti labi palīdz pie herpes pirmajiem simptomiem. Tiklīdz kā jūti, ka lūpas sākt tūkt, tā pieliec ledus gabaliņu. Tas noņems pampumu un piebremzēs slimības attīstību, tajā pašā laikā palīdzot organismam tikt galā ar infekciju.

Šķir otru lapu un lasi tālāk!

Pievienot komentāru