Ja pastāvēšana par sevi padara mani par ma*tu, tad esmu lepna par to

Mērija Vraita ir profesionāla rakstniece ar desmit gadu stāžu. Viņas interešu laukā ir attiecības un cilvēku psiholoģija. Lūk, kādā atklātā stāstā rakstniece ir dalījusies ar tūkstošiem lasītāju!

“Jā, jūs variet mani dēvēt visādos vārdos, jo es māku par sevi pastāvēt. Ja balss pacelšana un cīnīšanās par savām tiesībām mani padara tādu, tad esmu lepna, ka esmu tāda. Es neklusēšu, ja kāds mani nodos, vai gribēs padarīt par muļķi.

Man nav problēmas no savas dzīves izslēgt toksiskus cilvēkus, vai arī cilvēkus, kuri ir pārkāpuši manas robežas, jo es sevi cienu. Man nav ne laika, ne enerģijas, lai krautos ar citu cilvēku problēmām, tāpēc, atvainojoiet, bet es neuzkavēšos ilgi.

Lasi arī: “Man ir 90 un es ienīstu miesīgu meitu…”

Jā, jūs drīkstiet mani dēvēt necenzētos vārdos, jo mīlestība un labestība no manis ir jānopelna. Es nebūšu pret jums pieklājīga un jauka, ja jūs necienīsiet mani. Es neviltošu smaidu un necentīšos, lai jūs jūtaties labāk, ja man ir nodarīts kas slikts. Ir viegli cilvēkus nosodīt tad, kad mēs par viņiem neko nezinām.

Varbūt izskatās, ka man par visu ir vienalga, bet manī ir dziļa sirds un man rūp man tuvie cilvēki. Esmu ļoti jūtīga un mani var viegli aizskart, bet manī vienmēr saceļās vētra par netaisnībām.

Protams, ka šo manu daļu jūs nekad neieraudzīsiet, ja nebūsiet man tuvi. Sākumā manis var būt par daudz, bet pēc laika atklāsiet, ka esmu ļoti sparotoša ar atvērtu prātu. Cilvēks, kas varēs stundām sēdēt ar tevi tavos grūtajos brīžos. Kāds, kurš nekad tevi nenosodīs, ja cienīsi mani, neatkarīgi no tā, cik muļķīgus lēmumus pieņem, vai cik daudz kļūdu pieļauj.

Daži teiks, ka esmu auksta un bezsirdīga, bet tie būs cilvēki, draugi vai ģimenes locekļi, kuri ir pret mani bijuši toksiski. Un es viņus neatstāju tāpat vien. Viņiem bija tūkstošiem iespēju, līdz es vairs nespēju izturēt, jo sāpināju pati sevi.

Es joprojām mīlu viņus, bet esmu pieņēmusi lēmumu, ka mācīšos mīlēt sevi. Tāpēc es aizgāju no visiem, kuri mani sāpināja. Ja tas mani padara par ma*tu, lai tā būtu!”

 

COMMENTS

Pievienot komentāru