5 produkti, kurus visi met ārā, bet es sasaldēju! Ekonomējam ar prātu

Nu jau diezgan plašu rezonansi sabiedrībā gūst tā saucamā “zero waste” kustība, kuras galvenais sauklis ir dzīve bez atkritumiem. Tomēr nemaz nevajag būt kustības pārstāvim, lai iemācītos no produktiem izmantot pat pēdējo labumu. Jo īpaši aktuāli tas var būt pilsētniekiem, kuri cenšas ieprikt diezgan bioloģisku tīru pārtiku, kas maksā arī salīdzinoši dārgi. Un kvalitāti var iegūt izmantojot maksimāli daudz!

Daļu no tā, kas visbiežāk citās mājās nonāk atkritumu tevrtnē, var izmantot ēdiena gatavošanā.

Gatavojot mērces uz buljona bāzes un zupas, vislabāk ir pietaupīt dārzeņu pārpalikumus, lai buljonam būtu labāka garša. Jūs būsiet pārsteigti par to, cik daudzi pasaules līmeņa pavāri izmanto šo metodi.

Lasi arī: Visu dzīvi nepareizi vārīju buljonu, līdz vīrs pārmācīja! 5 ieteikumi, lai buljons būtu izcils

TOP 5 pārpalikumu produkti

Tomātu astītes

Brīdinām, ka buljonam šīs sastāvdaļas nevajag pielikt pārāk daudz, citādi tas sanāks ļoti stiprs!

Vissvarīgākais ir pirms mērces vai zupas buljona uzvārīšanās, tos diezgan ātri izņemt ārā. Tāpat arī gatavojot marinādes sanāks diezgan garda un intesīva garša, ja to pievienosiet, piemēram, marinējot gaļu vai zivis.

Sakņaugu gali

Selerijas, pētersīļi, burkāni, sīpoli. Vienīgais nosacījums ir tāds, ka dārzeņi kārtīgi jānomazgā un jāattīra no netīrumiem. Pildiet maisos arī pastinaka un rāceņu atgriezumus, lai buljons izdodotos fantastisks.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

COMMENTS

Pievienot komentāru