Kā 17 sekundēs burkānus sagriezt smalkos salmiņos. Foto procesā un ar rezultātiem

Manā mājā ievācās ģimene no Tadžikistānas. Pārsteidzoši, ka dzīvo jau divus mēnešus un nekur netaisās pārvākties. Maksā laikus un saimniece it kā viņus pazīst, un ir gandarīta par šādiem iemītniekiem. Tikai gadījumā, ja kas, palūdza, lai reizi pa reizei uzmetu acis jaunajiem kaimiņiem.

Katru reizi, kad devos garām viņu durvīm, visa kāpņu telpa burtiski bija piepildīta ar lielisku ēdiena aromātu. Tas smaržoja tik garšīgi!

Tad saņēmos drosmi un pajautāju, lai iemāca kā gatavo plovu. Viņš parādīja savu virtuvi un es pamanīju, cik ātri viņš cieto burkānu sakapāja smalkos salmiņos. Un katrs burkāns viņam aizņema ne vairāk kā 15 – 17 sekundes.

Lasi arī: Kādas sievietes vīrieši nekad neaizmirst?

Tadžikistānas kaimiņa vārds ir Talbaks. Viņš sacīja, ka plovu Tadžikistānā gatavo uz trijām pamatstāvdaļām: gaļa, rīsi, sīpoli un ceturtā ir burkāni. Visām sastāvdaļām ir jābūt vienādās proporcijās. Kilograms gaļas, kilograms rīsu, kilograms burkānu un sīpolu, ne mazāk!

Viņš padalījās arī ar noslēpumu, ka tik ātri var sagriezt burkānus. Pirmais nosacījums – nazim jābūt asam. Tam jābūt vidēji lielam, bet ne pārāk garam un šauram. Lai tā forma nedaudz atgādina laivu.

Вот такой. Представили, как качается кресло-качалка? Или полумесяц? Вот такими движениями будем нарезать.

Otrais noslēpums ir pareizi novietotas rokas. Ar pirkstiem it kā ir jaīzveido mājiņa.

Именно такая постановка руки убережет от случайной травмы и позволит нарезать с высокой скоростью

Nazi it kā šūpina un griež burkānus.

Pēc tam ar tādām pašām kustībām burkānu šķēles sagriež salmiņos. Roku turiet tādā pašā pozīcijā.

Mēs ar Talbaku pēc tam eksperimentu. Man burkānu izdevās sasmalcināt 25 sekundās, bet trešajā reizē arī 17 sekundēs!

Pievienot komentāru