Kā atmazgāt virtuves flīzes un to šuves pie plīts. Metodes, kas viegli noņem netīrumus un taukus

Gandrīz ikvienā mūsdienīgā virtuvē ir flīzes, jo šis materiāls ir izturīgs, ilgtspējīgs, viegli notīrāms un piešķir telpai glītu izskatu. Bet daudzas mājsaimnieces zina, ka nostāvējušos tauku tīrīšana no plīts var būt izaicinoša un var prasīt daudz laika, pūļu un sabojātu garstāvokli. Lūk, metode kā tīrīr flīzes un šuves.

Iespēja Nr. 1

4 litros ūdens atšķaidiet boraks pulveri (meklējiet to saimniecības preču veikalā), 100ml etiķa un 100ml medicīniskā spirta. Sākumā samitriniet flīzes ar maisījumu, nedaudz pagaidiet un tad sāciet tīrīt. Šķīdums viegli noņems pat visnejaukākos netīrumus.

отмыть плитку на кухне

Lasi arī: Viltīgi veidi, kā atvērt burkas vāku

Iespēja Nr. 2

Puslitrā ūdens izšķīdiniet 3 ēdamkarotes sodas. Samitriniet ar iegūto maisījumu sūkli un tīriet virsmu. Šuvju tīrīšanai izmantojiet vecu zobu suku, kas samitrināta ar sodas šķīdumu.

отмыть плитку на кухне

Iespēja Nr. 3

Ņemiet citronu un ar to iesmērējiet netīrās vietas. Pēc 15 minūtēm citrona sula mīkstinās taukus un tos var noņemt ar sūkli.

отмыть плитку на кухне

Iespēja Nr. 4

Īpaši piekaltušus taukus vispirms mazgā ar sodu, bet pēc tam pa virsu izsmidzina etiķi. Pēc reakcijas noslaukiet virsmu ar mīkstu drānu. Etiķis ne tikai labi noņem taukus, bet arī piešķirs flīzēm spīdumu.

отмыть плитку на кухне

Iespēja Nr. 5

Ja flīžu šuves ārkātīgi ātri paliek netīras, tad izmantojiet šo vienkāršo triku: sākumā attīriet tās ar kādu no iepriekš minētajām metodēm, bet pēc tam paberzējiet tās ar parastu parafīna sveci. To pašu var izdarīt arī ar vannas istabas flīžu šuvēm.

отмыть плитку на кухне

Lasi arī: 10 padomi, lai jūsu apavi saglabātos sniegbalti

Iespēja Nr. 6

Tāpat, protams, jūs varat mazgāt flīzes ar jebkuru tīrīšanas līdzekli. Bet! Pirms to darāt iesakām vispirms flīzes nomazgāt ar zpiejūdeni un veikalā nopirkt šim mērķim piemērotus melamīna sūkļus.

отмыть плитку на кухне

COMMENTS

Pievienot komentāru