Kā ātri neitralizēt jebkuru kritiku: Iegaumējiet šos 3 vārdus!

“Bet…”

Un ļoti bieži pretenzijas nesaskan ar mūsu redzējumu. Un šeit ir svarīgi izskaidrot personīgo pozīciju. Bet tam nevajadzētu izklausīties kā attaisnojumam. Sniedziet objektīvus faktus. Un cilvēki redzēs, ka esat ieinteresēts izprast situāciju. Pretēji uzskatiem, patiesībā ļoti daudzi cilvēki ir gatavi pieņemt dažādus viedokļus un skatu punktus, ja ar cieņu izskaidro iemeslus. Cilvēki iemācās ieraudzīt situācijas no dažādām pusēm.

Vārds “bet” mūs atbalsta un parāda zināmu stingrību.

“Pieņemsim”

Mēs uzmanīgi un cieņpilni uzklausam otra cilvēka pretenzijas un paužam savu pozīciju ar argumentiem. Tagad ir pienācis laiks pieņemt savu lēmumu. Lai pārliecinātu cilvēku, ka jums ir kopīgas intereses, vajag izteikt abpusēji izdevīgus un pareizus piedāvājumus.

Ja mēs uz pretenzijām reaģējam ar loģiku “Jā – bet – pieņemsim..”, tad negatīvais sāk darboties mūsu labā un dod iespēju uzzināt kaut ko noderīgu un labot vai nu rīcību vai attieksmi, vienlaikus stiprinot sarunu ar partneri.

Lasi arī: Ko vecumā nožēlos katrs vīrietis?

Tiesības kļūdīties

Uzklausīt kritiku un pretenzijas nav vienkārši, bet vēl grūtāk ir šādas situācijas pavērst par labu un nogludināt konfliktus. Jo vairāk cilvēks attīstās morālajā un intelektuālajā plāksnē, jo vairāk viedokļu un cilvēku viņš pieņem. Viņš atzīst, ka tāpat kā visi citi, viņš var kļūdīties. Viņš dod sev tiesības kļūdīties, mēs netērējam enerģiju, lai izliktos, ka esam ideāli. Jo mazāk baidāmies kļūdīties, jo mazāk piedzīvojam stresu. Kad esam atvērti kritikai, mēs paplašinām savu redzējumu, zināšanas un izaugsmes iespējas.

Nebaidieties no kritikas un reaģējiet uz to pēc iespējas mierīgāk. Beigu beigās ir cilvēki, kas jūs kritizē tikai tāpēs, lai izsistu no līdzsvara. Tad, kad zaudējat paškontroli, jūs kļūstat neaizsargāts ne tikai pret turpmāko kritiku, bet arī pret cita cilvēka negācijām. Tāpēc galvenais produktīvas saziņas noteikums ir miers un labsirdība.

COMMENTS

Pievienot komentāru