Kā ātri neitralizēt jebkuru kritiku: Iegaumējiet šos 3 vārdus!

Ne visi prot pareizi reaģēt uz kritiku. Daži pat vissīkāko kritiku izjūt kā lielu ievainojumu. Lūk, trīs vārdi, kas palīdzēs labāk tikt galā ar situācijām un nesabojāt attiecības.

Ideāli cilvēki neeksistē, tāpēc vienmēr atradīsies tādi, kuri vai nu tīši vai netīši jūs kritizēs. Izvairīties no kritikas gan mājās, gan sabiedrībā ir ļoti grūti. Tomēr tas, ko jūs variet kontrolēt un ietekmēt ir jūsu reakcija.

Sakiet “Jā!”

Uzklausīt pretenzijas, kas vērstas jūsu virzienā ne vienmēr ir viegli. Un pirmajam solim vienmēr ir jābūt šādam: savākt savas emocijas. Jums ir jādara zināms, ka cilvēkiem ir tiesības uz savu viedokli. Ja kāds jums ir izkratījis sirdi, tātad viņš ir gatavs konstruktīvam dialogam. Tāds uzvedības modelis būs daudz produktīvāks nekā divdomīga klusēšana.

Lasi arī: Tikai šī viena darbība pasargās jūs no depresijas

Pamēģiniet iejusties otra ādā un piekrist viņam. Tas atbruņo pretinieku. Kāpēc? Kad cilvēks izsaka pretenziju, viņš ir gatavs saņemt prettriecienu. Bet kad uzbrūkošas reakcijas vietā viņš dzird “paldies”, tad veidojas reakcija, ko dēvē par “pozitīvo apjukumu”.

Uz jebkuru uzbrukumu atbildi “Jā!”, jo mēs sagatavojamies noskaidrot, kas ir par lietu un veidot produktīvu dialogu.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

COMMENTS

Pievienot komentāru