Tikai šī viena darbība pasargās jūs no depresijas

Svarīgs solis cīņā pret depresiju un depresijas sākšanos ir rīcības aktivizēšana. Tas var izklausīties nesaprotami, bet patiesībā viss ir pavisam vienkārši.

Rīcības aktivizēšana ir stratēģija, kurā mēs izmantojam darbību, kas saistīta ar jebkurām fiziskām aktivitātēm, lai mainītu garastāvokli un uzlabotu labsajūtu.

Pastāv depresīva uzvedība un antidepresīva uzvedība. Mūsu uzdevums ir mēģināt atklāt šo uzvedību jeb rīcību. Rīcība maina pašsajūtu.

Ko jums patīk vai patika darīt agrāk? Pastaigāties pa parku, staigāt pa veikaliem, nodarboties ar jogu? Atrodiet to, kas jums patīk. Tas var būt jebkas.

Lasi arī: 4 lietas, kas ikdienā izsūc dzīvības enerģiju

Ir ārkārtīgi svarīgi atrast antidepresīvu rīcību (fitnesu, garas pastaigas mežā, skriešana utt.) un darīt to pat ja šķiet, ka šodien nav spēka un garstāvokļa.

Piemēram, jūs varat domāt, ka pašlaik absolūti nevēlaties doties pastaigā ar suni. Bet katru reizi pēc pastaigas jūs atgriežaties citā garastāvoklī un domājat, kāpēc nevēlējāties iet un kāpēc jūs tā jutāties iepriekš.

Pat nelielas fiziskās aktivitātes var mainīt jūsu garstāvokli.

Sekojiet savam rīcības un aktivitāšu plānam, lai jums būtu labāks garstāvoklis, jūs justos labāk. Jūsu pašsajūta un labsajūta mainīsies tad, kad mainīsiet uzvedību.

COMMENTS

Pievienot komentāru