Kā izskatījās Vladimira Putina vecāki un kāds prezidents bija bērnībā un jaunībā

Prezidenta vecāki, tāpat kā visi viņa senči, bija zemnieki no diviem blakus esošiem ciemiem Tveras apgabalā – Pominova un Zarečje. Vladimirs Spiridonovičs 30. gados dienēja par matrozi zemūdenē. Pēc dienesta viņš atgriezās dzimtajā ciemā un apprecēja Mariju Šelomovu. Industrializācijas periodā viņi pārcēlās uz Ļeņingradu lai strādātu rūpnīcā. 

Vladimirs Putins piedzima, kad viņa vecākiem bija pāri četrdesmit gadiem. Agrāk Vladimirs Spiridonovičs un Marija Ivanovna zaudēja divus dēlus: Alberts (vecākais) nomira vēl pirms kara, bet Viktors (otrais dēls) nepārdzīvoja blokādi.

Lasi arī: -50kg. Kā mainās seja, kad sieviete zaudē 40 un vairāk kilogramus

Мария Ивановна Путина (Шеломова)
Vladimira Putina tēvs tika iesaukts frontē jau no pirmajām kara dienām, piedalījās Ņevas aizsargāšanā, kur tika ievainots kājā. Apbalvots ar vairākām medaļām un 1. pakāpes Tēvijas kara ordeni.

Владимир Спиридонович во время службы подводником
Marija Ivanovna pārdzīvoja blokādi un saņēma medaļu ”par Ļeņingradas aizstāvēšanu”. Pēc kara laulātie strādāja vagonbūves rūpnīcā Egorova. Putini dzīvoja ļoti pieticīgi: īrēja nelielu istabu komunālajā dzīvoklī. Māja un drūmais pagalms atradās uz Baskova ielas. Šajā dzīvoklī nākamais prezidents pavadīja visu bērnību uz jaunību.

Šķir otru lapu un lasi tālāk!

Pievienot komentāru