Kā viegli atgriezt spodro baltumu zeķēm un virtuves dvieļiem

Gandrīz ikvienam patīk spodra un tīra baltā krāsa apģērbā. Tomēr ir apģērba gabali, kas sasmērējas tik ātri un intensīvi, ka pēc pāris nēsāšanas reizēm jau šķiet, ka tos var mest miskastē.

Attēlu rezultāti vaicājumam “dirty white socks”

Visātrāk netīras paliek baltas zeķes. Pietiek vien ar pāris stundām, kad baltās zeķes apavos kļūst pelēkas vai pat melnas (jo īpaši pirkstu un papēžu vietās). Atklāsim veidu, kā atgriezt balto krāsu zeķēs bez lielām pūlēm un veļas vārīšanas. Lūk, divi brīnišķīgi veidi kā to paveikt.

1. Ar veļas ziepēm kārtīgi saziepējiet zeķes gan no iekšpuses, gan ārpuses. Atstājiet zeķes saziepētas 20 – 40 minūtes. Tad bļodā ielej ūdeni un tajā iespiež sulu no viena citrona. Zeķes iemērc ūdenī 15 – 20 minūtes un pēc tam skalo zem tekoša ūdens.

Lasi arī: Megana Mārkla un princis Harijs iekļuvuši jaunā “skandālā” – šoreiz ir runa par karaliskās ģimenes protokola pārkāpumiem

2. Zeķītes kārtīgi saziepē ar veļas ziepēm. Tad tās ieliek celofāna maisiņā un liek mikroviļņu krāsnī 5 – 7 minūtes maksimālajā jaudā. Maisiņu ņemiet ārā ļoti uzmanīgi, lai nesavainotos. Tad zeķes izskalo un izžāvē.

Tieši tādā pašā veidā iesakām mazgāt pelēkos un taukainos virtuves dvieļus, jebkurus traipus, kā arī bērnu netīros T-kreklus.

 

COMMENTS

Pievienot komentāru