Kāpēc ātri taukojas mati un kā ar to cīnīties?

Mati ir ikvienas sievietes skaistākā rota. Taču nereti sievietēm nākas sastapties ar tādām problēmām kā matu taukošanās. Ko darīt? Mazgāt matus katru dienu vai tomēr meklēt problēmas cēloni? Protams, ka pareizāk būtu meklēt cēloni.

 

Kāpēc taukojas mati

1. Matus mazgājiet pārāk karstā ūdenī

Karsts ūdens pastiprina tauku dziedzeru darbību. Matus vislabāk mazgāt vēsā ūdenī – tas ir viens no veidiem, kā panākt, lai tie tik ātri netaukojas.

2. Mazgājiet matus ar šampūnu tikai vienu reizi

Parasti izmazgājiet matus vienu reizi un tūlīt pat sāciet tos skalot? Eksperti teic, ka, ja matus mazgājiet 2-3 reizes nedēļā, tad katrā no mazgāšanas reizēm matus nepieciešams izmazgāt divas reizes. Pirmajā reizē jūs attīriet galvas ādu no taukvielām un kosmētikas līdzekļiem, otrajā reizē – pabarojiet tos ar šampūna sastāvā esošajām barības vielām.

3. Lietojiet pārāk daudz matu kosmētikas līdzekļu

Pārlieku liels kondicioniera daudzums vai matu kondicioniera klāšana uz matu saknēm var kļūst par iemeslu tam, kādēļ mati sāk ātrāk taukoties.

 

Lasi vēl: Aktivētā ogle spēj ārstēt neskaitāmas saslimšanas: lūk, saraksts ar kaitēm, no kurām tiksiet vaļā. To ir vērts zināt!

 

4. Veselības problēmas

Ja augstāk minētie iemesli uz jums neattiecas, iespējams, ka jums ir kādas veselības problēmas.

Gadījumos, ja ir problēmas ar vairogdziedzera darbību,  nervu sistēmu vai kuņģa un zarnu trakta darbību, kā viena no blakusparādībām var būt arī matu taukošanās, kā arī  citas problēmas ar matiem. Šajā gadījumā noteikti ir vērts doties pie ārsta.

Pilnvērtīgs un sabalansēts uzturs, rūpes par galvas ādu un harmonisks dzīvesveids bez stresa palīdzēs atjaunot jūsu matu skaistumu.

Ja patika šis raksts, iesaki to citiem!

 

Avots: fabiosa.ru

Pievienot komentāru