Kāpēc nedrīkst dzert no krūzītes, ja no tās nav izņemta tējkarote – ticējumi un māņticība

Beidzot man tas kļuva skaidrs!

Droši vien daudzi no jums ir dzirdējuši, ka nedrīkst dzert no krūzes, no kuras nav izņemta tējkarote.

Daudzās valstīs tējas dzeršana saistīta ar dažādiem rituāliem, kuros svarīgas pat vissīkākās tējas dzeršanas detaļas.

Pastāv vairāki iemesli, kādēļ tiek uzskatīts, ka nevajag dzert no krūzes vai tasītes, no kuras nav izņemta tējkarote.

Ticējumi un māņticība

Mūsu priekšteči agrākos laikos uzskatīja, ka metāla klātesamība tējas krūzē var kalpot par tādu kā tiltu, pa kuru jūsu krūzē var ienākt neganti spēki. Caur metāla karoti ļaunie spēki var iekļūt tējas krūzē, un pēc tam, dzerot tēju, tie nonāk cilvēka ķermenī. Dēmoni un citas negantības var vajāt gan to, kurš ir iedzēris šādu tēju, gan skart arī viņa tuviniekus un apkārtējos cilvēkus.

Arī labas manieres paredz to, ka tēju jābauda no krūzītes vai tasītes, no kuras tējkarote ir izņemta, jo tā var kļūt par iemeslu tam, ka tējas baudītājs var aplieties. Nereti krūzītē atstāta tējkarote kļūst par iemeslu tam, ka ar tēju sanāk apdedzināties.

Aromātiska tēja uz grīdas vai galdauta simbolizē grūtības ar naudu, jo cilvēka materiālo stāvokli lielā mērā ietekmē augstāku spēku aizsardzība – vismaz tā agrāk tika uzskatīts. Līdz ar to šāda nevērīga attieksme pret tējas baudīšanu un tās izliešana paredz tūlītējas augstāko spēku dusmas, kas noteikti vainagosies ar problēmām finanšu jautājumos.

 

Lasi vēl: Ko nedrīkst darīt ar laulības gredzenu, ja vēlies laimīgu laulības dzīvi

 

Īpaša uzmanība jāpievērš neprecētajām jaunkundzēm, jo, ja viņas ir tik slikti audzinātas, ka nejaudā no tējas krūzītes izņemt tējkaroti, pirms to iemalko, diez vai viņām tuvākajā laikā izdosies atrast sev preciniekus.

Tātad, ja tu labu laiku gaidi precinieku, un tev patīk malkot tēju no krūzes, kurā atrodas tējkarote, zini, kas ir pie vainas!

Bet vai tu esi māņticīga?

 

Avots: dozakata.club

Pievienot komentāru