Kāpēc tika izgudrots alkohols?

Alkohols, kā zināms ir indīga viela. Un ja alkoholiskie dzērieni ir kaitīgi, tad kāpēc tie tikai izgudroti? Labsajūtai? Pavisam, nē. 

Mēs parasti neaizdomājamies par to, cik cilvēks ir atkarīgs no ūdens. Visi cilvēki: mūsdienu pilsētas un ciemi, aizvēsturiskas vietas un klejotāju vietas – visiem ir un bija vajadzīgs tuvumā saldūdens ūdens avots: upe, avots, strauts vai ezers. Tomēr ūdens ir dzīves pamats ne tikai cilvēkiem.

Ūdens ir arī ideāla barotne visdažādāko mikroskopisko organismu pavairošanai: baktērijām, vienšūņiem, aļģēm, sēnītēm, parazītu tārpu kāpuriem. Un ne visi no tiem ir nekaitīgi!

Vai esat kādreiz aizdomājies, kāpēc Krievijā tik daudz avotu tiek apzīmēti ar kapelām un krustiem? Arī senie grieķi daudzus avotus uzskatīja par svētiem. Vidusāzijas iedzīvotāji arī pie akām un avotiem netālu novieto svētas zīmes – ”par”…Nejaušība?

Lasi arī: Kā stiliste mainīja frizūru divgadīgam puisēnam, lai glābtu viņu no izsmiekla. Foto pirms un pēc

Atbilde ir vienkārša: dabā avoti ar cilvēkam drošu ūdeni nav bieži sastopami. Krusts vai kāda cita svēta zīme ir kā signāls: ūdens ir pārbaudīts, ūdens ir labs!

Šķir otru lapu un lasi tālāk!

COMMENTS

Pievienot komentāru