Lūk, kāpēc ir tik svarīgi nodarbināt smadzenes

Smadzenes ir smalks mehānisms, kura darbību pilnībā nav izdevies atšifrēt pat līdz šim brīdim. Lai izmantotu visus smadzeņu resursus, svarīgi saprast, kā tās darbojas.

Uzzini, kāpēc ir svarīgi likt smadzenēm strādāt, un kā uzlabot smadzeņu darbību! Daži gudrie uzskata, ka smadzenes nedrīkst pārslogot. Taču tam nevar piekrist, jo smadzeņu potenciāls ir milzīgs.

Gadījumos, kad nepieciešams atrisināt sarežģītus uzdevumus, nākas smadzenes noslogot ne pa jokam. Reizēm tiek ieteikts ieturēt pauzi, ļaut smadzenēm atpūsties un tad atkal ķerties klāt pie darba. Citiem vārdiem sakot, ja tev kaut kas nesanāk, met visu pie malas, un gaidi, kad lietas atrisināsies pašas no sevis. Tam īsti piekrist nevar.

Visi gudrie, kas spējuši izdomāt inovatīvus izgudrojumus teic, ka īsti neatceras, kā ģeniālas domas ienākušas prātā. Viņi teic, ka domas vai nu pēkšņi ienākušas prātā pašas no sevis, vai arī atausušas prātā miega laikā.

Kāpēc tieši Mendeļejevs bija tas, kurš spēja izgudrot ķīmisko elementu periodisko tabulu? Tāpēc, ka viņš ieguldīja tajā milzīgu darbu. Viņš nemitīgi prātoja, līdz smadzenes deva rezultātu. Piekritīsiet taču, ka, guļot gultā un skatoties griestos, tādas domas prātā ienākt nevar.

Prāts saglabā milzum daudz informācijas – gūto pieredzi, izjustās garšas un smaržas, notikumus un likumsakarības. Nevajag savu prātu piesārņot ar nevajadzīgām lietām. Nekomunicējies ar dumjiem cilvēkiem, nelasi grāmatas, no kurām nevari iemācīties ko jaunu, neskaties muļķīgas filmas!

Praktiski katram dzīvē ir nācies sastapties ar situācijām, kad ļoti īsā laikā ir jāpaspēj izdarīt kādu apjomīgu darbu. Termiņi mobilizē, tāpēc cilvēkam šādā brīdī smadzenes sāk strādāt pavisam citā režīmā.

Ir cilvēki, kuri stresa brīžos spēj sasniegt augstus darba rezultātus, jo smadzenes sāk strādāt kā pulkstenis.

Ne visiem stresa brīžos ir augstas darba spējas, citi paaugstināta stresa laikā nespēj centrēties – tas ir atkarīgs no tā, kā darbojas jūsu smadzenes.

Atcerieties – smadzenes vajag nepārtraukti trenēt. Līdzīgi kā muskuļus. Ja mēs pusgadu gulēsim gultā un neko nedarīsim, bet pēc tam sāksim kustēties, būsim pilnīgi bez spēka, jo muskuļi būs atrofējušies.

Tas pats ir ar smadzenēm. Tās ir domātas sarežģītu jautājumu un uzdevumu risināšanai, tām ir augsts potenciāls. Iegaumē, ka grūti un sarežģīti uzdevumi ir labākās zāles jūsu smadzenēm.

 

Lasi vēl: Nosprostotas artērijas man maksāja gandrīz dzīvību, bet šis dzēriens palīdzēja man tās attīrīt

 

Smadzenes attīsta daudzveidīgi uzdevumi. Lai tu savu prātu ilgi spētu saglabāt skaidru, dod smadzenēm patstāvīgus treniņus. Lasi grāmatas, kuras ir grūti izprast, skaties filmas, kurām ir dziļa jēga, un pēc kuru noskatīšanās tev vēl ilgu laiku ir jālauza galva par to, kā viss patiesībā bija. Tikai trenējot savu prātu, ilgstoši spēsi saglabāt skaidru galvu un asu prātu.

Mūsdienu tehnoloģiju laikmetā mums ir pieejams liels daudzums nevajadzīgas informācijas, tāpēc pasargā savas smadzenes no muļķībām, bet nodarbini tās pareizi!

Lai tev laba atmiņa!

Avots: takprosto.cc

Pievienot komentāru