Mājās uz galda vienmēr ir svaigs sviests. Gatavo to pati visparastākajā stikla burkā

Mājās vienmēr uz galda ir svaigs mājās gatavots sviests. To gatavo, izmantojot parastu stikla burku. Tagad daudzi ir pieraduši pirkt šo produktu un pat nemēģina to gatavot paši. Bet, kad  uzaicina radus vai draugus pie tējas tases, viņi vienmēr apbrīno sviestmaizes, kuras pagatavotas ar mājās gatavotu sviestu. Produkts ir daudz garšīgāks nekā veikalā.

Ieguvumi –  Mājas sviests ir daudz labāks par nopirkto produktu. Pirmkārt, tas vienmēr ir svaigs. Otrkārt, mājās gatavota sviesta sastāvā ir tikai dabiskas izcelsmes sastāvdaļas. Tas nesatur mākslīgas piedevas, konservantus. Treškārt, mājās gatavot sviestu ir ļoti vienkārši. Tomēr gatavošanas laikā saimniecei var nogurt rokas. Šajā gadījumā sviestu var saputot ar blenderi, mikseri vai virtuves kombainu.

Recepte

Lai pagatavotu produktu, jums ir nepieciešams salds krējums ar augstu tauku saturu. Tas jāievieto stikla burkā. Var apvienot saldo krējumu ar nedaudz skābo krējumu. Tad sviestam būs vēl bagātāka garša.

Trauku cieši noslēdz un saldo krējumu puto apmēram četras minūtes. Šajā laikā produkts iegūs blīvu tekstūru. Ja saimnieces rokas ir nogurušas, viņa var mazliet atpūsties un atkal sākt sviesta putošanu.

Pēc 3-4 minūtēm burkā parādīsies šķidrums. Pēc tam trauks ir jākrata vēl 30 sekundes. Tad burka jāatver. Traukā izveidosies divi slāņi. Pirmais – sūkalas, tās ir šķidras. Otrs slānis ir biezāks, tas ir sviests. Sūkalas pārlej citā traukā. Tās var izmantot cepumiem, biskvītiem, pankūkām. Sviestu liek uz šķīvja un formē bumbu.

Sviestu skalo ar aukstu ūdeni ne mazāk kā trīs reizes. Tas ir vajadzīgs tādēļ, lai noskalotu no tā virsmas sūkalu paliekas. Mājas sviestu var savienot ar sekojošiem produktiem: ar sāli, garšvielām, medu, garšaugiem, sasmalcinātu šokolādi vai kakao pulveri.

COMMENTS

Pievienot komentāru