Saulespuķu sēklas ir ne tikai garšīgas, bet arī veselīgas – tās attīra asinsvadus, uzlabo zarnu darbību un nomierina nervu sistēmu

Saulespuķu sēklas satur daudz vitamīnus, bet tas satur īpaši daudz B un E grupas vitamīnus un minerālvielas. Saulespuķu sēklu lietošana uzturā pazemina holesterīna līmeni asinīs, stiprina asinsvadus, imūnsistēmu un uzlabo zarnu darbību.

Lai pagatavotu veselīgu saulespuķu sēklu maisījumu, tev vajadzēs aptuveni glāzi svaigu saulespuķu sēklu un puslitru ūdens.

Uzvāri ūdeni un pārlej ar to saulespuķu sēklas – atstāj uz 2 stundām slēgtā traukā.

Pēc divām stundām nolieto šķidrumu iepildi tumšā pudelē. Lieto katru rītu tukšā dūšā, ja sūdzies par hronisku nogurumu, asinsvadu problēmām vai ciet no nemierīgo kāju sindroma.

Saulespuķu sēklas ārstē arī tādu saslimšanu kā osteoporoze. Tās satur daudz kāliju, magniju un fosforu, kas labvēlīgi ietekmē kaulu veselību. Tāpat saulespuķu sēklas satur vitamīnu E, kas atvieglo locītavu sāpes.

 

Lasi vēl: 6 iemesli, kādēļ martā dzimušie ir īpaši un unikāli cilvēki

 

Magnijs labvēlīgi ietekmē nervu sistēmas darbību, tāpēc stresa brīžos saulespuķu sēklas ir ieteicams produkts.

Saulespuķu sēklas stiprina matus, padara tos mirdzošus. Tāpat tā sastāvā esošais E vitamīns labvēlīgi ietekmē ādu un pasargā to no priekšlaicīgas novecošanās.

Avots: vrutmilife.com

Pievienot komentāru