4 dzērieni no kuriem ir vērts atteikties sievietēm pēc 50

Alkohols

Alkohols noārda smadzeņu darbību, kas dabisko procesu rezultātā jau tā pasliktinās. Pētnieki ir pierādījuši, ka alkohols īpaši iedarbojas uz smadzeņu centriem, kas ir atbildīgi par atmiņu. Tāpēc cilvēkiem, kuri pārmērīgi lieto alkoholu, ir atmiņas traucējumi. Turklāt samazinās koncentrēšanās spējas. Ir mīts, ka katrs cilvēks zina savu mēru, tomēr no zinātnes viedokļa vienlīdz kaitīgas ir gan mazas, gan lielas patērētā alkohola devas.

Attēlu rezultāti vaicājumam “alcohol”

Lasi arī: 20 lietas, ko pat pasaules labākā vecmāmiņa nedrīkstētu darīt

Dzērieni “3 in 1”

Pulverīšus krāsainos iepakojumos pat nav vērts dēvēt par kafiju, lai gan daudzi tos uztver kā tādus. Šādiem pulveriem ir trīs galvenās sastāvdaļas: kafija, cukurs un kaut kas līdzīgs piena pulverim vai kafijas krējumam. Kafijas saturs šajos dzērienos ir ārkārtīgi zems un neviens no tiem negaida uzmundrinošu efektu. Turklāt mazais kofeīna daudzums zaudē visu aktivitāti dēļ lielā tauku satura.

Šajās paciņās ir atrodama arī palmu eļļa, kas tiek nosaukta par pienu. Palmu eļļas lietošana var palielināt holesterīna līmeni asinīs, aterosklerozes attīstību un veicināt citus asinsrites traucējumus. Bet galvenais kaitēklis šajos maisījumos ir cukurs. Un cukura sekas mēs jau zinām – liekais svars, aptaukošanās, hipertensija, cukura diabēts u.c.

Напитки «3 в 1» — это немного кофе и много пальмового масла (Фото: Pixabay.com)

Augļu sulas

Šajā kategorijā ietilpst pat svaigi spiestu apelsīnu vai ābolu sulas. Vienā apelsīnu sulas glāzē ir apmērām trīs līdz četri apelsīni, pareizāk sakot, šķidrums no apelsīniem, kas ir ārkārtīgi piesātināts ar fruktozi jeb augļu cukuru. Tikai daži cilvēki uzreiz var apēst četrus apelsīnus…

Šajā gadījumā organisms saņem kaut ko līdzīgu glikēmiskajam insultam – milzīgu daudzumu ar augļu cukuru, kas uzreiz nonāk asinīs. Ēdot veselus augļus, tas nenotiek, jo mīkstumā un mizā esošās šķiedras kavē fruktozes uzsūkšanos. Un, protams, rūpnieciski ražotajās sulās cukura ir vēl vairāk!

Attēlu rezultāti vaicājumam “friut juice”

COMMENTS

Pievienot komentāru