5 slēptās saslimšanas, no kurām pastāvīgi gribas gulēt

Parasti šo simptomu papildina arī citas pazīmes:

  • gurdenums,
  • straujas svara svārstības (gan uz vienu, gan otru pusi), nemainot ēšanas paradumus,
  • plāni nagi,
  • matu izkrišana,
  • zobu struktūras bojājumi.

Šos organisma signālus nevajadzētu ignorēt. Šādās situācijās pēc iespējas ātrāk vajadzētu griezties pie endokrinologa, veikt izmeklējumus un uzsākt ārstēšanas kursu. 

Locītavu slimības

Tremors, neizturamas sāpes rokās un kājās nereti nomoka cilvēku tieši nakts stundās. Locītavu saslimšanas neļauj ērti apgulties un pilnvērtīgi atpūsties. Nav brīnums, ka no rīta cilvēks pieceļas noguris un neizgulējies. Tādēļ dienā gribas atgulties un pagulēt.

Lasi arī: 6 veselības zelta noteikumi no japāņa, kurš izārstēja sevi pats

Dzelzs deficīts

Starp citiem slēptiem pastāvīgas miegainības iemesliem jāatzīmē arī dzelzs deficīts. Šis svarīgais mikroelements ir tieši iesaistīts asinsrites sistēmas funkcionēšanā. Kad tā līmenis krītas, tad samazinās arī hemoglobīna rādītāji. Tas var novest pie anēmijas, kurai ir raksturīgs spēku izsīkums. Cilvēks pastāvīgi slikti jūtas un ir miegains.

pastedGraphic_1.png

Tādēļ, parādoties simptomam, ieteicams veikt pilnas asins analīzes. Ja dzelzs deficīts apstiprināsies, ārsts jums nozīmēs speciālus dzelzs preparātus. Tāpat ir svarīgi ievērot diētu – lietot produktus, kas satur daudz šī vērtīgā mikroelementa.

Sirds slimības

Nereti pastāvīga miegainība liecina par sirds patoloģijām. Ja rodas problēmas ar sirds sistēmas funkcionēšanu, tas pa tiešo atsaucas uz visa organisma darbību. Zema asinsspiediena dēļ cilvēks jūtas novārdzis un gurdens. Asinis mazos daudzumos nonāk šūnās, rodas skābekļa deficīts, kas provocē nogurumu, zemas darbaspējas un nepārvaramu vēlmi gulēt.

Ja jums ir ierasts dzīvesveids, bet dienas laikā pastāvīgi gribas nosnausties, vajadzētu nekavējoties griezties pie ārsta. Tas palīdzēs atklāt nopietnu saslimšanu un atbrīvoties no tās!

Pievienot komentāru