5 vienkārši veidi, kā atšķirt dimantu no cirkona

Lūk, vienkāršs ceļvedis, kas ļaus atšķirt īstu dimantu no cirkonija.

Uzpūtiet uz akmens elpu

Iespējams, ne pats estētiskākais, tomēr vienkāršākais veids kā pārbaudīt akmens izcelsmi. Šī metode lieliski darbojas uz lieliem akmeņiem. Uz brilijanta nepaliks nekādas pēdas, bet cirkonijs paliks miglains.

Skatieties gaismā caur akmeni

Brilijants nelaiž sev cauri gaismu, tāpēc, kad tajā skatīsities, jūs redzēsiet vienkārši gaišu plankumu. Turpretī cirkonijs ir pilnīgi caurspīdīgs. Vēl viena metode: nolieciet akmeni uz grāmatas. Ja tekstu var salasīt, tas nozīmē, ka tas ir cirkonijs.

Lasi arī: Gredzenu nēsāšanas likumi par kuriem jāzina visiem

Siltums

Brilijants nemaina savu temperatūru siltuma ietekmē, bet cirkonijs kļūst silts ātri vien. Vienkārši turiet akmeni savās rokās un sajutīsiet atšķirību.

Uzziniet par sertifikātu un vienošanos

Lieliem brilijantiem (no 0,25 karātiem) ir jābūt pievienotam sertifikātam, savukārt jebkuriem cietiem akmeņiem būs vienošanās ar attiecīgo veikalu, kurš realizē šo preci. Interesants fakts: daži uzņēmumi brilijantus marķē ar savu gravējumu.

Pārbaude ar speciālu ierīci

Ierīce “Diamond Tester” ir pieejama daudzos juvelierizstrādājumu veikalos. Tāpat jūs varat iegādāties savu ierīci. Kad akmeni noliek pie ierīces, tā atšķir vai tas ir brilijants vai cirkonijs.

 

 

Pievienot komentāru