7 simptomi, ka jums ir tārpi

Helminti ir parazītiski tārpi, kuri parazitē dažādos cilvēka orgānos un organisma sistēmās. Tārpus bieži var iegūt kontaktā ar suņiem un kaķiem, tāpat arī ar barību un ūdeni. Visbiežāk parādās tādi simptomi kā gremošanas traucējumi un darba spēju samazināšanās. Ir vairāki izplatīti simptomi, kas palīdzēs tos atpazīt.

Ja cilvēka organismā ir helminti, tad asinīs samazinās asins šūnas un veidojas anēmija. Tāpat cilvēku var piemeklēt vēdersāpes, slikta dūša, pasliktinās apetīte, parādās vājums. Organismā krasi mazinās vitamīnu piegāde, kā arī izkārnījumos var pamanīt parazītu kāpurus.

Lasi arī: 6 dabiski veidi kā normalizēt hormonus

Sāpes vēderā

Visbiežāk tās var būt asas un griezīgas sāpes vēderā, kas lokalizējas labajā pusē. Zarnu infekcijām raksturīgas sāpes vēdera lejasdaļā, bet tārpu invāzijai vēdera vidusdaļā. Tāpat var būt šķidras konsistences izkārnījumi un traucēta zarnu darbība, kā arī vēdera uzpūšanās.

Tārpu kāpuri izkārnījumos

Tārpi zarnās dēj oliņas, ka piestiprinās pie zarnu sieniņām. Kad izkārnījumos parādās kāpuri, ir jūtama tūpļa nieze. Dažreiz ir jūtama kaut kāda kustība, citreiz redzami tārpu fragmentu vai pat veseli parazīti. Inkubācijas periods (laiks no inficēšanās brīža līdz simptomu rašanās brīdim) ilgst no 2 līdz 4 dienām.

Anēmijas radīts nogurums

Уставшая девушка

Asins šūnu samazināšanās organismā noved pie noguruma, un sabalansēts uzturs un ilgstošs miegs nesniedz atvieglojumu. Cilvēks izjūt patstāvīgu nogurumu un aizkaitināmību. Cilvēka ķermeni mēģina cīnīties ar parazītiem.

Vitamīnu trūkums

Ja organismā ir iemitinājušies lieli tārpi, tad vispārējais veselības stāvoklis var krasi pasliktināties. Parazīti absorbē barības vielas un cilvēkam ir vitamīnu trūkums. Var sākt lobīties nagi, izskrist mati, sāpēt kauli un muskuļi.

Slikta dūša un apetītes trūkums

Женщина не хочет кушать

Ja tārpi būs savairojušies, tad parādīsies tādi simptomi kā slikta dūša, kā arī nepatika pret ēdienu. Turklāt, iespējams, ka jums prasīsies salds un sāļš.

Augsts leikocītu skaits asinīs

Asins analīzēs ir iespējams uzzināt, cik augsts ir tārpu indikators. Asins šūnās būs izmaiņas un dzelzs būs pazemināts.

Svara zudums

Neatkarīgi no patērētā ēdiena daudzuma svars samazinās. Tārpi absorbē barības vielas, pirms tās nonāk asinīs. Tas var izraisīt orgānu mazspēju un darbības traucējumus.

Konsultējieties ar savu ģimenes ārstu, ja jums ir aizdomas, ka parazīti it iemitinājušies jūsu organismā!

Pievienot komentāru