8 galvenās īpašības, kas ļaus saprast, vai tavās un mīļotā attiecībās viss ir kārtībā – ja tevi māc šaubas, izlasi!

Veselīgās pāra attiecības abas puses vienmēr domā par otra labsajūtu. Ne vienmēr tie, kas ir līdz ausīm iemīlējušies, vienmēr veido stabilas un uz abpusēju laimi vērstas attiecības.

Pieaugušie, kas savā apziņā ir nobrieduši, iemīloties nezaudē galvu, bet uzņemas pilnu atbildību par attiecībām un otra cilvēka vajadzībām.

Tā arī ir mīlestība. Un tā nav tiesa, ka neesam spējīgi kontrolēt savas emocijas! Jā, reizēm iemīlēšanās padara mūs gluži vai apmātus, taču katram ir jāspēj saglabāt skaidrs prāts.

Daudzi cilvēki kļūdaini ar laiku mīlestību sāk uztvert par kaut ko pašsaprotamu. Šī kļūda parasti maksā dārgi. Saprātīgs cilvēks saprot, cik daudz mīlestības ir gatavs dot otram, saprātīgs cilvēks spēj izvēlēties sev piemērotu otru pusīti.

Ja vēlies izprast atšķirību starp veselīgām un neveselīgām pāra attiecībām, ieklausies sekojošajā:

Pirmkārt, mīlestībai nevajadzētu būt pārāk sarežģītai. Jo – vai gan mīlestības pilnās attiecībās var katru dienu risināties drāmas?

Mīlestības pilnas attiecības ir tad, kad esi laimīgs. Ja tu attiecībās jūties nelaimīgs, tad mīlestības tajās vairs, visticamāk, ka nav. Drāma ir jauniešu attiecību stils, jo viņi ir pārņemti ar savām vēlmēm un vajadzībām, un nevēlas ieklausīties otrā. Viņiem reizēm patīk justies nelaimīgiem.

Saprātīgi nobrieduši cilvēki ar prieku dāvā savu mīlestību otram, nevis visu laiku mīl tikai sevi.

Mīlestībai tevī ir jāraisa miers un vieglums.

Mīlestība liek tev justies komfortabli.

Mīlestība – tā ir kā mīksta sega, kas tevi pasargā no aukstuma dzīvē.

Patiesa mīlestība sniedz tev komfortu un stabilitāti.

1.  Neveselīgās ģimenes attiecībās bieži izceļas strīdi, veselīgās attiecībās – tiek rastas atbildes.

Neveselīgās pāra attiecībās abas puses parasti mokās ar neatbildētiem jautājumiem un viņus patstāvīgi māc šaubas. Veselīgās pāra attiecībās vienmēr tiek meklētas atbildes uz visiem jautājumiem.

2. Neveselīgās attiecībās katra puse domā par sevi un savām vajadzībām, veselīgās attiecībās parasti domā par otras puses labsajūtu.

Pirmajā variantā parasti abas puses cieš no nepiepildītu vēlmju sajūtas. Otrā variantā partneri vairāk aizdomājas par otra cilvēka vēlmju īstenošanu.

3. Neveselīgās attiecībās puses zaudē savu “es”, savukārt, veselīgās attiecībās ir otrādāk – notiek personības pilnveidošanās.

Neveselīgās attiecībās parasti viens cenšas otru sev pakļaut, savukārt, otrā tipa attiecībās abas puses saprot, ka uz ceļa kustība notiek divos virzienos. Tā ir abu pušu kopīga sadarbība.

4. Neveselīgas attiecības abas puses kļūst apātiskas un neambiciozas, tajā pat laikā veselīgās attiecībās abas puses aizraujas un tiecas pēc jaunu mērķu sasniegšanas.

Pirmajā variantā cilvēkiem ir sajūta, ka viņiem priekšā visu laiku atrodas siena, savukārt, otrā tipa attiecībās cilvēkiem ir sajūta, ka viņiem izaug spārni un rodas vēlme traukties pretī jauniem mērķiem.

5. Neveselīgu pāru attiecības bieži norisinās ar viedtālruņu palīdzību, savukārt, veselīgās attiecībās sarunas norit pa īstam.

Atšķirība ir tāda, ka pirmajā gadījumā jautājumi un problēmas tiek risinātas, sarunājoties caur telefonu un sarakstoties īsziņās, bet, otrajā gadījumā jautājumu risināšana notiek sarunās, kurās klātienē piedalās abas puses.

6. Neveselīgās attiecībās problēmas tiek risināties ar skarbiem lēmumiem, taču, veselīgās pāra attiecībās lēmumi tiek pieņemti, balstoties uz sapratni un ieklausoties otra viedoklī.

Pirmajā gadījumā lēmumu parasti uzspiež otra pusīte, otrajā gadījumā vērā tiek ņemts abu pušu viedoklis.

7. Neveselīgas attiecības visu laiku atrodas uz iziršanas robežas, savukārt, otrā gadījumā attiecības ir veselīgas un tajā valda pārliecība vienam par otru un nākotnes plāniem.

Neveselīgās attiecībās pastāvīgi valda nedrošība un nestabilitāte, savukārt, veselīgās pāra attiecībās partneri izjūt otras puses atbalstu.

 

Lasi vēl: Īsta sieviete nelūdzas.. Viņa pagriežas un aiziet – kad jūtas nenovērtēta

 

8. Neveselīgas attiecības izjūk, sastopoties ar nopietnākiem dzīves pārbaudījumiem, taču, veselīgās attiecības meklē kopsaucējus visa mūža garumā.

Pirmajā gadījumā neskaitāmās problēmas abām pusēm sirdī atstāj mieles un neizpratni, taču otrā gadījumā mīlestība pārvar visus šķēršļus un turpina augt, ar gadiem kļūstot arvien spēcīgāka.

 

Avots: golbis.com

Pievienot komentāru