Apprecējos ar konditoru un uzzināju, lūk, šādus noslēpumus!

Ja esi saldummīlis un patīk gatavot mājās, tad šie nelielie noslēpumi noderēs tieši tev. 

Kā iegūt zeltainas krāsas garoziņu

Lai sanāktu brūna garoziņa, tad pīrāgs obligāti jāgatavo ar pienu un pirms likšanas cepeškrāsnī jāapsmērē ar sakultu olas dzeltenumu. Tādā gadījumā  pīrāgs sanāks spīdīgs un skaisti brūns. Ja pie olas dzeltenuma pievieno nedaudz sviesta, cukura un piena, pīrāgs sanāks vēl krāšņāks. Ar cukuru gan jābūt uzmanīgiem, jo ja būs par daudz, tad ātri piedegs. Bet tas nenotiks, ja zem formas pakaisīs rupja maluma sāli. Rauga mīklai der šāda viltība – pirms cepšanas pīrāgs ir jāapsmērē ar pienu.

Lasi arī: Dzirdēju, ko sieviete ir gatava piedāvāt vīrietim ar lielu algu

Kā pagatavot gaisīgu mīklu

Lai kā citi necenšas, mīkla sanāk smaga un nelietojama. Pirmais un galvenais nosacījums – pirms mīklas iejaukšanas, obligāti ir jāizsijā milti, lai tie būtu bagāti ar skābekli. Ja daļu miltu aizstāj ar kukurūzas cieti, tad gatavais izstrādājums sanāks ļoti gaisīgs.
Vēl viens labs padoms – pievienot mīklai 0,5 glāzes minerālūdens, lai pīrāgs būtu mīksts un gaisīgs arī otrā dienā. Lai mīkla labi rūgtu un vienmērīgi cepot apbrūnētu, tā ir jāmīca ilgi un pēc tam jāļauj tai atpūsties. Svarīgi ir nevirināt bez vajadzības cepeškrāsni cepšanas laikā, lai pīrāgs nesakrītas un nezaudē gaisīgumu.

Attēlu rezultāti vaicājumam “bulocki”

Šķir otru lapu un lasi tālāk!

Pievienot komentāru