Izaudzēt meloni ir vieglāk nekā tomātus

Izaudzēt meloni siltumnīcā ir vieglāk nekā tomātus, baklažānus un arbūzus. Šķirnes un hibrīdi pēdējās paaudzēs pārsteidz ar savu agro nogatavošanos. Praktiski visi augļi, pat citrona lieluma, nobriest un nogatavojas. 

Stādīt atsevišķā siltumnīcā

Melones vislabāk aug siltumnīcā, pārmaiņus ar tomātiem, tos var ik gadu mainīt vietām divās siltumnīcās. Teicami rezultāti ir zem caurspīdīga plēves kupola. Tikai nav vērts stādīt vienā siltumnīcā no visa pa druskai. Rezultātā normāla raža būs tikai vienai kultūrai. Vislabāk melonei ir atvēlēt savu siltumnīcu.

Lasi arī: Melnādainam pārim piedzima “balta” meitiņa. Kā viņa izskatās pēc 10 gadiem?

Veiksme – stādīšanas blīvums

Uz vienu kvadrātmetru vajag stādīt 3-4 stādus. Ir jāveido stāda augšanas veids – daļa lai stiepjas uz augšu, bet daļa var augt pa zemi. Jāsagatavo, kur  augiem augot pieķerties, lai var stiepties uz augšu. Pie savlaicīgas stādu augšanas formēšanas, tiem būs pietiekami gaismas visu augšanas laiku.

Formēšana

Galvenais paņēmiens – laicīgi piesiet visus aktīvi augošos dzinumus. Mazie, tievie zariņi atradīs paši vietu kur pieķerties. Mērķis tādam paņēmienam ir tāds, lai nerastos lapām ēnojums un netraucētu veidoties augļiem. Ja saspiestībā sāks veidoties augļi, tiem nepietiks barības no fotosintēzes. No sākuma stādiem var ļaut augt pa zemi, līdz piepilda visu virsmu. Pēc tam var rīkoties divējādi: Resnākos un stingrākos stādus paceļ un piesien pie 1-2 vertikālām auklām. Zemē palikušajiem dzinumiem nokniebjam galus. Daļu dzinumu var laist gar sienām, nostiprinot ar auklām. Svarīgi lai vertikālie dzinumi būtu izvietoti pa siltumnīcu pietiekami plānā kārtā, lai neveidotos ēna zemē palikušajiem dzinumiem.

Šķir otru lapu un lasi tālak!

Pievienot komentāru