Ko bērni tā arī nepiedod vecākiem pat pieaugot…

Ir tādas lietas, kas paliek bērnu atmiņā uz visiem laikiem. Vislabāk būtu, ja tie būtu labi un patīkami brīži no bērnības. Dažreiz paši banālākie un nenozīmīgākie notikumi iespiežas bērna prātā uz visu dzīvi. Kādi?

Solījumu nepildīšana

Atceraties, kā apsolījāt savai meitai aizvest viņu uz zoodārzu, ja viņa beidzot saņemsies un aizies pie zobārsta un aizplombēs patstāvīgi īdošo zobu. Meitene noticēja jums un pārvarēja savas bailes. Bet apsolītais zoodārza apmeklējums tā arī nenotika: no sākuma darbs, tad mazais brālītis saslima, bet pēc tam jūs vispār aizmirsāt par doto solījumu. Meitiņa neaizmirsa un saprata, ka pieaugušo solījumiem ticēt nevajag. Iegaumēja, ka nepavisam nav obligāti turēt doto vārdu, vajag tikai apsolīt.

Attēlu rezultāti vaicājumam “sad child”

Nevēlēšanās tērēt savu laiku bērnam

Ļoti daudz reizes ir dzirdēta frāze: ” Ja mani vecāki man būtu veltījuši vairāk laika, mana dzīve būtu iekārtojusies pavisam savādāk” . Un patiešām! Vajadzētu palīdzēt bērnam mājas darbos, bet telefonā ir tik daudz ko skatīt un lasīt, ka mēs turpinām skatīties ekrānā. Bet pēc pāris gadiem mūsu bērns kļūst par nesekmīgu skolnieku četros priekšmetos. Mums vajadzētu pazvanīt un painteresēties, ar ko aizņemts pusaudzis, bet mājas nebeidzamie darbi ievelk sevī un bērns aug vienas pats, kā ceļmalas zāle. Bet pēc pāris mēnešiem atklājas, ka tieši šajā dienā viņš ar draugiem ielīdis svešā dzīvoklī, meklējot vieglu peļņu.

Šķir otru lapu un lasi tālāk!

Pievienot komentāru