Izslavētā daktera Mjasņikova 7 padomi, kas jūsu rītu padarīs labāku

Pievērsiet uzmanību izkārnījumu un urīna krāsai

Šī ir ārkārtīgi vienkārša un efektīva pašdioagnozes metode, kas savlaicīgi ļauj atpazīt kuņģa – zarnu un uroģenitālās sistēmas slimības. Ja krāsa ir nedabiska, tad svarīgi konsultēties ar ārstu. Simptoms kuņģa-zarnu trakta simptoms būs melnas fekālijas, kā arī asins stīdziņas tajās. Citas izkārnījumu krāsas tiek uzskatītas par normālām, ja tās nav regulāras un vēdera izeja notiek regulāri un ierastajā ritmā. Aizdomas par nieru, aknu un urīnceļu slimībām var būt, ja urīna krāsa ir pārāk tumša vai ar asiņu piejaukumu.

Attēlu rezultāti vaicājumam “toilet”

Ejiet dušā

Kontrsastduša ir brīnišķīgs veids kā dienu uzsākt spirgtāk un aktīvāk. Pārmaiņus dušojaties aukstā un siltā ūdenī un vienmēr nobeidziet procedūsu ar aukstu ūdeni.

Attēlu rezultāti vaicājumam “kontrastduša”

Lasi arī: Ideālās sievietes vecumdienas! 3 lietas, ko sākt darīt jau tagad

Dzeriet ūdeni ikreiz, kad esat izslāpis

Dakteris Mjasņikovs uzskata par kļūdainu ieteikumu katru rītu izdzert divas glāzes ūdens. Ūdeni vajag dzert tad, kad esat izslāpis. Bet nevajag arī novest ķermeni līdz dehidrācijai, ja nejūtaties izslāpis. Tāpēc no rīta vajag dzert ūdeni, bet tik daudz, cik gribas. Un svarīgi iemācīties atšķirt izsalkumu no slāpēm, jo bieži vien šķiet, ka organisms prasa ēdienu, lai gan patiesībā ūdeni.

Attēlu rezultāti vaicājumam “drinking water”

Veiciet vingrinājumus

Cik intensīvi būs vingrinājumi, tas paliek jūsu ziņā. Ir svarīgi, lai vingrošana no rīta nerada diskomfortu un nepatīkama pienākuma izjūtu. Noteikti veiciet rīta vingrinājumus pat tad, ja dienas laikā dodaties uz sporta zāli.

Утренняя гимнастика важна для организма (Фото: Yandex.ru)

Ēdiet bagātīgas brokastis

Brokastis IR dienas vissvarīgākā maltīte. Tās ieslēdz gremošanas sistēmu, iedarbina vielmaiņu, apgādā ķermeni ar enerģiju, kas tiek iztērēta miega laikā. Brokastu neēšana rada traucējumu organismā un palielina sekojošu slimību risku:

cukura diabēts

aptaukošanās

sirds un asinsvadu slimības

Turklāt brokastis ir svarīgi piepildīt ar visām barības vielas grupām: gan ar olbatumvielām, gan ogļhidrātiem, gan labajiem taukiem.

Attēlu rezultāti vaicājumam “BREAKFAST”

Olbaltumvielas ir piena produktos – biezpienā, pienā, sierā. Lielākā daļa graudaugu (pilngraudu auzu pārslas, mieži, brūnie rīdi, griķi) satur garās ogļhidrātu ķēdes, kas ilgstoši uzsūcas organismā un apgādā organismu ar enerģiju. Tauki savukārt atrodami sviestā, olīveļļā, olas dzeltenumā, avokadu. Katru rītu var ēst vienu vārītu olu, neriskējot ar veselību.

COMMENTS

Pievienot komentāru