Kļūdas kāpostu skābēšanā, kuru dēļ tie ir pārāk mīksti, gļotaini un nelabi ož

Skābēti kāposti ir viena no populārākajām piedevām pie pamatēdiena. Turklāt tie ir ne tikai garšīgi, bet satur arī daudz vērtīgo vielu, piemēram, C vitamīnu, kas ir tik svarīgs ziemas periodā.

Lai arī skābētu kāpostu receptes šķiet vienkāršas, ne visiem izdodas iegūt vēlamo rezultātu ar saldi skābeno aromātu. Kā rāda prakse, kāposti var sabojāties jau tad, kad tie tiek uzglabāti burkās. Tāpēc vēlējāmies padalīties ar biežāk pieļautajām kļūdām, ko pieļauj saimnieces ar ne tik lielu pieredzi un dosim padomus kā iegūt ļoti garšīgus skābētus kāpostus!

Lasi arī: Neprātīgi garšīgs ievārījums “Krievu ananass”! Mīļākā recepte ziemai

Mazliet par pašiem kāpostiem, pirms ķeramies pie gatavošanas. Tiek uzskatīts, ka gardākie skābētie kāposti izdodas no kāpostu vēlajām šķirnēm vai arī no kāpostiem, kas ir patiešām nogatavojušies. Jāpatur prātā, ka nenogatavojušies un pārāk mīksti kāposti nekad nebūs kraukšķīgi.

Vēl viena svarīga nianse – pieturēšanās pie receptē dotajām niansēm un proporcijām. Ja nebūsiet pievienojuši pietiekami daudz sāls, kāposti var būt pārāk mīksti, tajā pašā laikā pārāk pārsālītus kāpostus diez vai kāds gribēs ēst.

Vislabāk orientēties šādi: ja jums ir 3kg kāpostu, tad pievienojiet 3 ēd.k. sāls. Sastāvdaļām jābūt proporcionālām.

Burkānu mīļotājiem jāatcerās, ka arī šis dārzenis pārmēru lielā daudzumā kavēs kāpostu fermentācijas procesu. Optimālais daudzums ir 30g burkānu uz 1kg kāpostu.

Obligāti kāpostus apmaisiet ik pēc 3 līdz 4 dienām, citādi tie sabojāsies.

Neesiet slinki un regulāri kāpostus “bakstiet” ar koka nūjiņu vai dakšu. Šādā veidā jūs no burkas izdalīsiet oglekļa dioksīdu, kas ietekmē gan kāpostu garšu, gan kraukšķīgumu.

Vai jums kļuva skaidrāks, kāpēc jūsu kāposti nav izdevušies? Ievērojot šos noteikumus, jūs varēsiet pagatavot ideāli kraukšķīgus un garšīgus skābētus kāpostus!

COMMENTS

Pievienot komentāru