Piecas laimīgu māju pazīmes

Lai arī var likties, ka visas laimīgas ģimenes ir laimīgas atšķirīgi, tomēr ir kas kopīgs šādu cilvēku mājokļiem. Šādu secinājumu izdarījuši psihologi un kādas ir laimīgu māju pazīmes, pēc ekspertu domām, uzzināsim turpmāk.

Nekārtība

Prieks jau pats par sevi var būt gan mazliet haotisks, gan spontāns. Laimīgas brīvdienas, laimīgi bērni, apmierināti viesi un mājdzīvnieki jau paši par sevi rada nelielu jucekli. Izmētātas rotaļlietas, trauku kalni, nesaklātas gultas, tā ir laime, jo tie ir dzīvi cilvēki. Pēc psihologu domām, šādu cilvēku mājās valda prieks un dzīvība.

Lasi arī: 105 gadus vecas sievietes padoms! Ir par ko aizdomāties…

Piemiņas lietiņas

Ja jūsu mājās glabājas dažādas piemiņas lietiņas ar vēsturi tas nozīmē, ka jūsu sirdī dzīvo spilgtas atmiņas un laimes atblāzmas. Vecmāmiņas kabatlakatiņi, tēta iecienītās grāmatas, lādītes piepildītas ar sīkumiem, vectēva mīļākais krēsls. Visas šīs lietas mājās ienes siltumu un glabā vērtīgus pagātnes mirkļus.

Vieta hobijam

Vai jūs izšujat krustdūrienā, nodarbojieties ar aušanu vai izgudrojat jaunu devielu raķetēm? Nav svarīgi, kas jūs aizrauj, bet pēc smagas darba dienas tā ir atpūta dvēselei. Psihologu viedoklis ir visai neapstrīdams: ja cilvēkam ir hobijs, kas viņam sagādā prieku, tad viņš jau ir laimīgs. Šādus cilvēkus mazāk piemeklē skumjas un depresija. Un nebūt hobijam nav nepieciešama liela platība, kaut vai kaktiņš idejām un sapņiem.

Istabas augi

Zaļā krāsa nomierina psihi. Un ne tikai – istabas augi apgādā telpu ar skābekli, svaigumu un patīkamu aromātu. Turklāt istabas augiem podos ir nepieciešama aprūpe, kas apvelta saimnieku ar prieku. Ir lieliski skatīties kā no sīka asniņa izgaist skaists augs!

Svētki katru dienu

Vēl viena laimīgu māju īpašību – lietas nav paredzētas tikai svētku reizēm. Skaisti ēdieni uz skaista galdauta, sveces, kas silda dvēseli. Spēja ieraudzīt skaisto ikdienības mazajos sīkumos.

COMMENTS

Pievienot komentāru