Briesmīga ārstu attieksme pret sievieti ar augstu temperatūru un sāpošu sānu! Personīga pieredze

Slimnīcā biju 3.20 sadeva zāles, sākās šausmīgs drudzis, tad pārgāja un ap 10.00 palaida mājās. Izrakstīja zāles.
Atbraucu mājās, sāku dzert zāles. Antibiotikas 2 reizes dienā. Pirmā tablete 12.00, tad otrā vakarā. Paracetamols sāpēm un drudzim un Dolmen sāpēm. Iedzēru Dolmen. Bet uz plkst 15.00 jau biju pārdzīvojusi 2 drudžus, temperatūra 39.2°, sāns sāp šausmīgi…
Saucam ātros, apziņas vairs nav, neko nesaprotu un viss vienalga….

Atbrauc atkal Saulkrasti, pavisam cita attieksme, sēž klāt, gaida kad paliek labāk, neļauj pašai iet, mašīnā liek sistēmu, mēra asinsspiedienu, taisa kardiogrammu. Aizvedot uz slimnīcu, temperatūra ar zālēm nosista, puisis vēl atnāk novēlēt ātru atveseļošanos – kā pie cilvēkiem.

Bet – uzņemšanā atnāk ārste, kura no rīta mani izrakstīja, ar jautājumu – kāpēc esat atpakaļ? Kāpēc ātrie atveda? Izstāstu ka palika sliktāk, temperatūra 39.2°, sāns sāp šausmīgi. Viņa man saka – es jums teicu, ka antibiotiskas jālieto 3 dienas un tikai tad palikšot labāk. Es to visu saprotu, bet vai tiešām, ja paliek sliktāk – ko darīt? Gaidīt kamēr nomirstu? Vai tomēr saukt atkārtoti NMPD? Viņa rakstīšot sūdzību par Saulkrastu NMPD brigādi, jo redz atveda mani atpakaļ!

Jāpiebilst, ka tur bija ļoti daudz pacientu un ir pašsaprotami, ka netiek galā. Un tā, bez nevienas atkārtotas pārbaudes ārsts vairs pie manis neatnāca, pēc 30 min atnāca kāds vīrietis, kurš vadā visus uz pārbaudēm, iedeva man izrakstu, kurš bija identisks pirmajam no rīta – PATI ESMU IERADUSIES UN TEMPERATŪRA 38°, apmierinošā stāvoklī izrakstīta.

Diemžēl bēdīgi, ka cilvēki, kuri ir atbildīgi par otra veselību, spēj izturēties tik nievājoši, tik bezatbildīgi!!!
Šobrīd esmu mājās ar 38° temperatūru, gaidu, kad paliks labāk, bet esmu sazinājusies ar savu ģimenes ārstu, kurš viennozīmīgi atbalsta NMPD izsaukumu, ja paliek sliktāk.

Lasi arī: Kāpēc mammām egoistēm ir vislaimīgākie bērni?

Un, iespējams, es nemaz ar šīm izrakstītajām antibiotikām nespēšu izārstēt savu uzstādīto diagnozi, tur pēc ģimenes ārsta teiktā ir nepieciešamas sistēmas un zāļu laišana vēnā, bet, ja nu kas, Gaiļezerā es neatgriezīšos un uz slimnīcu tikai caur ģimenes ārstu.
Protams, esot tur, dzirdēju arī sava veida “īpašu” attieksmi pret citiem pacientiem, bet nu….

Šo vēstuli noteikti aizsūtīšu arī kur citur, jo, iespējams, varbūt kāds tiks pasargāts no “sajūtas, ka Tu pats esi saslimis, pats vainīgs un ko atbrauci uz slimnīcu”!
Bet, mīļie ārsti – ja jums Latvijā ir tik slikti, mazas algas, utt – brauciet prom strādāt kur citur, jo neviens no mums “parastajiem cilvēciņiem” neesam vainīgi ka situācija ir tāda.

Bet ja jūs strādājat, tad ar pilnu atdevi un vēlmi palīdzēt, nevis justies slikti!!!
Lai visiem veselība 🙏”