Kas notiks, ja apēdīs maizi ar pelējumu

Kā var beigties pelējušu ēdienu lietošana?

Sēnīte, nokļūstot organismā, pārstāj saņemt skābekli un iet bojā kuņģa sulas ietekmē. Tajā pašā laikā paspēj izdalīt toksīnus, kas var novest pie nopietnām, negatīvām sekām. Saindēšanās var izpausties kā slikta dūša, vemšana, galvas sāpes, caureja un nogurums. Tāpēc ir ļoti svarīgi apskatīt produktus, ko ēdam. Jāatceras, ka visbiežāk pelējums parādās uz miltu izstrādājumiem – maizes, lavaša. Un tas var notikt pat pēc 1-2 dienām, pēc produkta nopirkšanas. Sākumā ir tikai mazi melni punktiņi, kurus ievērot ir ļoti grūti.

Lasi arī: Par ko runā akušieres un ārsti dzemdību laikā. Personīgi “dzirdētais”

Ja esi sapratis, ka saindējies ar pelējuma sēni, tad vajadzētu darīt sekojošo:
Izraisīt vemšanu, jo tas palīdzēs ātrāk atbrīvot organismu no toksīniem.
Dzert daudz ūdens. Ūdenim jābūt siltam, jo tad nieres ātŗak sāk strādāt un ātrāk izvadīs indes.
Pie saindēšanās labi palīdz skābu ogu sula.

Продукты с полезной плесенью всегда стоят дорого из-за сложности их получения (Фото: therind.co.uk)

Vai ir kāds veselīgs ēdiens ar sēnīti? 

Kā jau secinājām, pārtikas sēnīte ir bīstama lieta. Bet veikalos var nopirkt daudz produktus ar pelējumu un pat par augstām cenām. Vai tie ir veselīgi? Pats populārākais ir siers, piepēram Rokforas, Brī. To sastāvā ir daudz labu sastāvdaļu, kas uzlabo kaulu stāvokli, normalizē vielmaiņas procesus. Vielas, kas izdala olbaltumvielas, pozitīvi ietekmē sirds un nervu sistēmu.
Maz ir tādu, kuri zina, ka arī salami ir  ”bagātināta” ar pelējumu, turklāt pārdošanā ir pieejamas arī citas desas ar pelējuma klātbūtni. Pārsteidzoši, ka tāda veida pelējums nekaitē, bet pretēji, lietojot šādus produktus, nostiprinās ķermeņa aizsargspējas. To ražošanā tiek izmantots noderīgais penicilīns, kas neveidojas mājas apstākļos. Tāpēc, pamanot pelējuma pazīmes uz Holandes siera, produkts jāiznīcina un to ēst nedrīkst.

Pievienot komentāru