Neirologa padoms, kā bērniem priekšā jālasa! Jāzina ikvienam vecākam!

Lielākā daļa vecāku saviem bērniem lasa skaļi priekšā. Ieteikumi to darīt nāk gandrīz no katra pediatra, skolotāja, psihologa un vienkārši laipna cilvēka. Tiek uzskatīts, ka grāmatu lasīšana priekšā ir minimālākais minimums, ko katrs vecāks var savam bērnam dot, lai viņš izaugtu par veiksmīgu cilvēku. Jo lasīšana attīsta domāšanu, empātiju, vārdu krājumu, paplašina redzesloku un tā tālāk…

Tomēr lielākā daļa vecāku, kuri lasa bērnam priekšā grāmatas, nedara to dēļ tā, lai bērnam bagātinātu vārdu krājumu, vai paplašinātu redzesloku. Bet gan tāpēc, lai bērns, piemēram, ātrāk iemigtu, vai, lai būtu izpildījis savu pienākumu. Tāpēc šādā audzināšanas metodē ļoti pieprasītas ir tematiskas grāmatas, kā, piemēram, “Trusītis, kuram nāca miegs”,”Zilonēns, kurš grib gulēt” un tādā garā.

В руках у женщины одна из самых эмпатичных книг - "Чудо" Р.Дж.Паласио

Lasi arī: Muļķis kā tēvs: No kā bērns tiešām manto intelektu

Protams, ka šādu midzināšanas metodi neviens nenosoda, jo jums bērnam jāsniedz miera un harmonijas sajūta pēc garas dienas, stresa un citiem apstākļiem. Bet, ja vēlaties, lai bērnam lasītās grāmatas dvēselē atstātu nospiedumus, lai viņa acis neaizvērtos līdz pēdējai rindai, un dvēselē iesētu filozofisku un dziļu domu, tad grāmatu lasīšana vienaldzīgā balsī ir noziegums!

Šķir otru lapu un lasi tālāk!

Pievienot komentāru