Pasaulē ātrākie un jaudīgākie pikapi

 

Vēl pavisam nesen Ford F150 SVT Lightning – tas pats, kas bija filmā “Ātrs un bez žēlastības” – tika uzskatīts par vienu no pasaulē visjaudīgākajiem pikapiem. Taču šo gadu laikā situācija ir krasi mainījusies.

Mēs jums parādīsim astoņus ļoti jaudīgus pikapus, kuriem ir piešķirts rūpnīcas statuss. Starp citu, arī dinamika viņiem ir ļoti iespaidīga.

 

Chevrolet Silverado LTZ

Pēc amerikāņu standartiem Silverado LTZ ir vidēja izmēra pikaps, taču tas neliedz tam būt par vienu no visjaudīgākajiem auto šīs klases pārstāvju vidū. LTZ versija, kuru laida klajā aizpagājušajā gadā (tajā pašā laikā, kad High Country), ir aprīkots ar astoņu cilindru dzinēju, kura tilpums ir 6,2 litri. Tā jauda ir 420 zirgspēki.

Ar tādu jaudu zem motora pārsega auto spēj tikai 5,7 sekunžu laikā attīstīt ātrumu no nulles līdz 97 km/h, turklāt ceturtdaļjūdzes (402 metri) trases nobraukšanai patērē mazāk par 14 sekundēm. Lai gan šajā agregātā ir vecās skolas motors, kārba tam ir jauna – ar astoņiem ātrumiem.

 

Ford F450 Super Duty

Šis ir ne tikai viens no varenākajiem pikapiem, kādu mūsdienās iespējams iegādāties (ja jūs nebiedē nodokļi un muitas nodevas), bet arī spēkrats ar vienu no visaugstākajiem griezes momentiem, 6,7 litrīgs turbo dīzelis ar V8 Power Stroke, kas sniedz 440 zirgspēku lielu jaudu un 1254 ņūtonmetrus spēka. Turklāt vien ar 1800 apgriezieniem minūtē.

Ford F450 ir automātiskā pārnesumu kārba ar sešiem ātrumiem. Lai saprastu šī masīvā auto spējas, atliek vien aplūkot pāris lieliskus piemērus: šis auto vienā reizē var pārvadāt līdz pat 90 tūkstošiem banānu, ziloņu ģimeni, 11 nelielus krāvējus… Vai arī aizvilkt Chevrolet Silverado 3500, kas ir daudz lielāks par pirmajos attēlos redzamo Chevrolet.

 

Chevrolet El Camino SS

 

Cik gan godīgi šim sarakstam pievienot vieglos pikapus? Kad runa ir par šādu klasiku, kā El Camino SS, ir ārkārtīgi grūti nepadoties kārdinājumam. Turklāt tieši Chevrolet 1970. gadā izrādījās jaudīgāks nekā viņa konkurenti Ford ar savu Ranchero GT. Tam daudz jaudīgākam palīdzēja būt 7,4 litru dzinējs ar V8 LS6.

Lielais darba apjoms palīdzēja bez paātrinājuma izspiest līdz pat 450 zirgspēkiem lielu jaudu ar 680 ņūtonmetru lielu griezes momentu. Ceturtdaļjūdzes distancē El Camino SS var tikt salīdzināts ar īstākajiem sporta auto, jo ¼ jūdzes pārvarēšanā tam bija nepieciešamas vien 13 sekundes.

 

Šķirsti uz nākamo lapu – lai lasītu tālāk! 

Pievienot komentāru