Pasaulē ātrākie un jaudīgākie pikapi

 

Ford F150 SVT Raptor

Ļoti daudzi uzskata par nepareizu to, ka Ford Raptor vairs netiek aprīkots ar V8. Taču, ja jāizvērtē tīrā jauda, tad pāriešana uz V6 motoru Fordam ir nākusi tikai par labu. Tagad auto pārvaldībā ir 450 zirgspēki un 692 ņūtonmetri. Fords spēj attīstīt 97 km/h lielu ātrumu vien 5,1 sekundē. Savukārt maksimālais ātrums šim spēkratam nav diži liels – vien 170 km/h. Tas galvenokārt auto riepu dēļ. Tāpat, kā iepriekšējās versijas, arī SVT Raptor ir lieliski sagatavots neceļiem.

 

Lamborghini LM002

Līdz brīdim, kamēr parādījās Cayene un citi sporta apvidus auto, pats jaudīgākais šo auto starpā bija Lamborghini LM002. Taču patiesībā tas ir pikaps. Lai gan tā bagāžnieks nav nemaz tik liels, ražotāji nolēma to nekādi nenoslēgt. Taču zem tā motora pārsega slēpjas patiess zvērs ar V12 motoru.

Šādu pašu motoru iespējams sastapt arī Countach kupejās. Agregāta 5,2 litrīgais motors rada 455 zirgspēku lielu jaudu, tādēļ 1986. gada LM002 tehniskais raksturojums bija vairāk nekā neparasts: ātruma attīstīšana līdz 100 km/h prasīja vien 7,8 sekundes, bet maksimālais ātrums sasniedz 190 km/h.

 

Dodge RAM SRT10

Pikapa vilces trūkumu var samazināt vai novērst divos veidos – tradicionālajā (proti, uzstādot hermetizācijas sistēmu) vai arī darīt to Doge veidā. Lai realizētu to Dodge veidā, bija nepieciešams 8,3 litrīgs V10 motors no superauto Dodge Viper. Ideja ir salīdzinoši traka, taču apmēram 3057 cilvēkiem tā patiešām iepatikās – tieši tik daudz RAM SRT10 tika izplatīti pa visu pasauli divu gadu laikā, kad tie tika ražoti.

Katrs, kurš iegādājās šo superauto, varēja izbaudīt 507 zirgspēkus lielu jaudu, kas tā ražošanas brīdī bija visātrākais auto ar šādu virsbūvi, kas, starp citu, tika apstiprināts un norādīts Ginesa rekordu grāmatā. Maksimālais SRT10 ātrums ir 248 km/h, taču uzrāviens no 0 līdz 97 km ilgst tikai 4,9 sekundes.

Šķirsti uz nākamo lapu – lai lasītu tālāk! 

Pievienot komentāru