Slavenības, kas iemūžinātas fotogrāfijās savas nāves priekšvakarā

Merilina Monro

 Foto ir uzņemts divas dienas pirms kulta blondīnes nāves. Tobrīd viņa atradās atpūtā kopā ar Frenku Sinatru. 1962.gada 5.augustā aktrises mājkalpotāja Junisa Mjureja pamodās nakts vidū, sajūtot kaut ko nelāgu. Viņa pamanīja gaismu Merilinas istabā. Uz jautājumu, vai viss kārtībā, atbildi viņa tā arī nesagaidīja. Tad Junisa piezvanīja Merilinas psihiatram, kurš ieradās pēc pāris stundām. Viņš burtiski iznesa durvis un atrada savas pacientes nedzīvo ķermeni. Tūlīt uz notikuma vietu tika izsaukts ārsts Haimons Engelbergs, kurš konstatēja Merilinas nāvi.

Eksperti noteica, ka nāve iestājusies laikā no 20:30 līdz 22:30. Par Merilinas nāves iemeslu kļuva akūta saindēšanās ar barbiturātiem. Aktrises asinīs tika konstatēts milzīga zāļu pārdozēšana: hloralhidrāts, fenobarbitāls, nembutāls. Tukšās barbiturātu pudelītes mētājās blakus Merilinas gultai.

Ņemot vērā to, ka pēdējos dzīves gadus aktrise cieta no smagas depresijas, tiesu medicīnas eksperti kvalificēja aktrises nāvi kā pašnāvību. Lai gan daudzi joprojām uzskata, ka šajā lietā ir iejaukti brāļi Kenediji, ar kuriem Merilina pārmaiņus satikās.

Lasi arī: Kāpēc tika izgudrots alkohols?

Kendija Dārlinga

70-to gadu zvaigzne. Populāra aktrise-transseksuāle, viena no slavenā mākslinieka un pop-art kustības aizsācēja Endija Vorhola favorītēm. Kendijas dzīve aprāvās divdesmit deviņu gadu vecumā. Viņa nomira no limfomas. Attēls uzņemts divas dienas pirms viņas nāves.

Pievienot komentāru