6 izplatīti mazuļa turēšanas veidi, kas var būt BĪSTAMI viņa veselībai

Mainīt puses

Pārnēsājot bērnu, regulāri jāmaina puses, lai viņa kakla muskuļi attīstītos abās pusēs. Kā jau teicām iepriekš, bērna kakls ir trausls. Nepareizi mazuli nēsājot, muskuļi var attīstīties lēnāk, un bērnam var būt problēmas ar galvas pagriešanu.

Bērna muguriņas turēšana

Jums nevajadzētu turēt bērnu tikai pie sēžamvietām un galvas. Pirmkārt, pastāv kritiena risks. Otrkārt, mugurkauls ir pārslogots, jo trūkst laba mugurkaula atbalsta. Tāpēc ir nepieciešams ar vienu roku atbalstīt bērna aizmuguri, bet ar otru – galvu.

Lasi arī: 10 šokējošas dzemdību atšķirības 20. gadsimtā un mūsdienās (+FOTO)

Turēt bērnu uz ārpusi

Nav labi nēsāt bērnu ar pagrieztu muguru pret jums. Jums ir grūtāk kontrolēt notiekošo. Turklāt tas rada spiedienu uz mugurkaulu un kājām, tāpat kā ar nepareizi izmantotu ķengursomu. Tāpēc labāk ir turēt bērnu pret krūtīm.

!!! Bērna vilkšana aiz rokām

Nekad nevelciet bērnu aiz rokām. Tas var izraisīt tā saucamo pronāciju, ko sauc arī par sekundārā radiālā kaula elkoņa subluksāciju. Tas nozīmē, ka elkoņa kauls locītavā ir daļēji pārvietots. Šis bojājums ir izplatīts bērniem līdz 5 gadu vecumam.

Kad bērns kļūs 5 gadus vecs, viņa kauli kļūst stiprāki un šis bojājums ir mazāk izplatīts. Tāpēc bērnu nevajag ar spēku vilkt un griezt aiz rokas.

COMMENTS

Pievienot komentāru