8 barības vielas, kas palīdz bloķēt vēža metastāzes

No. 4. Epigallokatehīn-3-galāts

EGCG (epigallochechetin-3-galāts) pretvēža iedarbība ir cieši pētīta vairāk nekā trīs gadu desmitus. EGCG ir zināms polifenolu savienojums, kura augstā koncentrācijā ir zaļajā tējā. Šī ir viena no ārstnieciskajām vielām, kuru lietoja senajā ķīniešu medicīnā. Tiek uzskatīts, ka EGCG lietošana kavē audzēju augšanu dažādos orgānos, piemēram, prostatā, urīnpūslī, aknās, zarnās, aizkuņģa dziedzerī, plaušās un mutes dobumā.

Lai gan bioloģiskie mehānismi, ar kuriem šī barības viela nomāc vēža šūnas, vēl nav zināmi, nesen tika atklāts, ka EGCG saistās ar 67LR receptoru olbaltumvielām, kas ir atbildīgas par vēža aktivitāti. Pievienojoties kancerogēnam proteīnam, EGCG nomāc metastāzes, novēršot angioģenēzi, kas ir atbildīga par vēža šūnu migrāciju. EGCG arī stimulē apoptozi, atbalstot vēža šūnu iznīcināšanu.

Lielais ECGK saturs zaļajā tējā palīdz uzturēt veselīgu ķermeni. Pētījumi liecina, ka zaļās tējas ikdienas patēriņš uzlabo zarnu mikrofloru, kas, savukārt, ir ļoti svarīgi imūnsistēmas darbības optimizēšanai. Vismaz viena glāze zaļās tējas katru dienu kombinācijā ar veselīgiem ēdieniem, un uz augu bāzes balstītu uzturu, var atbalstīt ķermeni cīņā pret hroniskām slimībām un novērst vēzi.

Lasi arī: Vērtīgas veselības pārbaudes, kuras veikt, negaidot rindā pie ārsta

N0. 5. Sulforafāns

Sulforafāns ir viena no labākajām ķīmiski aizsargājošajām vielām, kas novērš brīvo radikāļu veidošanos un audzēju augšanu. Tas samazina iekaisumu un aizsargā pret audzēja augšanu, atbalstot dabisko detoksikāciju, kuras mērķis ir izvadīt toksīnus un pastiprināt imūno reakciju.

Sulforafāns ir parādījis savu spēju apkarot vēža izplatību, kavējot vēža šūnu aktivizēšanos. Tas kavē metastāzes liesas, resnās zarnas, prostatas, kuņģa un krūts vēža gadījumos. Brokoļi ir viens no efektīvākajiem pārtikas produktiem, kas nomāc vēža izplatīšanos ķermenī.

Ēdienkartē jāiekļauj arī kāposti, Briseles kāposti, brokoļi, ziedkāposti un citi krustziežu dzimtas dārzeņi. Šajos produktos ir augsts ķīmisko proteīnu – glutationa, aminoskābju, hlorofila, dažādu vitamīnu un barības vielu – saturs.

8 питательных веществ, которые помогают блокировать метастазы рака

No. 6. Kvercetīns

Kvercetīns ir super antioksidants, kas stimulē ķermeņa dabisko detoksikāciju un uzrāda dabiskas pretvēža īpašības. Augsts kvercetīna saturs uzturā kavē vēža šūnu augšanu, samazina bojājumus, ko rada oksidēšanās, un kavē mutējošā P53 gēna aktivitāti, kas saistīta ar audzēja augšanu.

Šis flavonoīds uzrāda daudzsološus rezultātus krūts, asiņu, plaušu, zarnu un neiroblastomas vēža ārstēšanā. Kvercetīns lielos daudzumos atrodams sīpolos, kaperos, kazenēs, avenēs, melnajā un zaļajā tējā, tumšajos ķiršos, kakao pulverī, kāpostos, ābolos un zaļumos – salvijā un pētersīļos.

Šķir otru lapu un lasi tālāk!

COMMENTS

Pievienot komentāru