Ko darīt, ja esat aizrijies, bet blakus neviena nav

1.Izmantojiet cietu un šauru priekšmetu

Tā var būt krēsla atzveltne, vannas malaa utt. Galvenais, lai uz tās var uzgulties. Noliecieties tā, lai vēdera augšdaļa atrastos virs priekšmeta malas. Atslābiniet kājas un atblastieties uz priekšmeta. Spiediens diafragmā tiek pārnests uz plaušām un svešķermenis izstumsies ārā. Šī metode glābēju starpā tiek uzskatīta par vienu no efektīvākajām.

2.Izmantojiet Heimliha paņēmienu

Saspiediet vienu plaukstu dūrē, uzlieciet to 2 – 3 centimetrus virs nabas. Ar otru roku satveriet dūri un izdariet piecus asus spiedienus uz norādītās vietas.

Šajā situācijā šī metode var nebūt tik efektīva, jo elpas trūkuma dēļ cilvēkam var trūkt spēka un Heimliha metode ir daudz efektīvāka, ja to dara kāds tuvumā esošs cilvēks. Tomēr krīzes situācijā ir jāizmēģina viss, jo tas var glābt jūsu dzīvību.

Lasi arī: 7 apavu pāri, kuriem jābūt katras sievietes īpašumā

3.Paņēmiens uz grīdas

Notupieties uz ceļiem ar taisni atspiestām rokām pret grīdu. Tad rokas strauji “izmetiet” uz sāniem tā, lai pret grīdu atsitas krūtis. Trieciens palielinās spiedienu plaušās un svešķermenis izlidos no elpceļiem. Savukārt šī metode nav pierādīta, bet, iespējams, jums palīdz.

Pievienot komentāru