7 lietas no PSRS, kuras bija tikai bagātiem cilvēkiem

PSRS laika flomasteri

Источник фото:

Visiem pieejami flomasteri bija 80. gadu vidū, bet turīgie cilvēki pie šiem rakstāmpiederumiem tika jau 70. gados, kad tie tika ievesti no ārzemēm.

Krāsainais televizors

Источник фото:

Par šādu greznību cilvēki varēji sapņot, bet bija arī tādi, kuri rūpīgi krāja un ieguva šo “brīnumu”. Un tad aicināja ciemos kaimiņus, lai kopā apbrīnotu jaunieguvumu.

Veļasmazgājamā mašīna

Источник фото:

Pirms veļas mazgājamās mašīnas sievietes visu mazgāja ar rokām un tas bija laikietilpīgs un nogurdinošs uzdevums. Turklāt veļu vajadzēja arī vārīt. Ar šo ierīču parādīšanos dzīve kļuva vieglāka, bet ne visi to varēja atļauties un nācās stāvēt garās rindās, lai pie tā tiktu. Turīgo ģimeņu saimnieces jau 80. gadu sākumā varēja kļūt par “Vyatka” īpašniecēm.

Lasi arī: Katrīne Sauliete oficiāli izšķīrusies no hokejista Kaspara Saulieša

Mikroviļņu krāsns

Источник фото:

70. gadu beigās parādījās pirmās mikroviļņu krāsnis, turīgi cilvēki steidzās tās pirkt, taču tie izrādījās tikai kā virtuves rotāšanas atribūti, jo daudzi nespēja to novērtēt un tāpat izmantoja cepeškrāsni.

COMMENTS

  • […] Lasi arī: 7 lietas no PSRS, kuras bija tikai bagātiem cilvēkiem […]

  • […] Lasi arī: 7 lietas no PSRS, kuras bija tikai bagātiem cilvēkiem […]

  • <cite class="fn">vitina</cite>

    Muļķības! nevajadzēja būt ne bagātam, ne arī blatam!
    Mūsu ģimenē daudz kas no tā bija, kaut gan nebijām bagāti.Tāpat vecāki iztika no algas līdz algai. Arī blata tādos veikalos nebija. Cilvēki tajos laikos krāja naudiņu svarīgas preces iegādei. Jā, un citreiz bija rindā un šādām luksuss precēm.

  • <cite class="fn">Viesturs</cite>

    Raksta autori melo. Mana ģimene nebija bagāta, taču jau 70. gados nopirkām VEIKALĀ krāsu televizoru, veļas mazgājamo mašīnu, flomasterus, šķiet, arī mikro viļņu krāsni.
    Šādus stulbus un aprobežotus “žurnālistus” jā patrenc. Tik bezjēdzīgus un nepatiesus melus gadās lasīt reti. Turklāt ir “magnetO(!!!!) fons”, nevis “Magnetafons”. ĀKSTS un Stulbenis ir tas, kas tās muļķības tiražē. Un vēl – vai tad nav “Zeltenei” kāds redaktors, kas šīs dumības nepieļautu.

Pievienot komentāru