Pēc bērna parādīšanās jūsu attiecības obligāti mainīsies – lūk, kāpēc!

Bērns – it īpaši pirmais – ir kolosāls jauninājums dzīvē. Pirms tam jums bija savas tradīcijas, ieradumi, izpratne, bet pēc dzemdībām kā milzīgs meteorīts ģimenē ielido bērns ar visām izrietošajām sekām – miega trūkumu, pārmērīgu darbu, satricinājumiem, nenomainītām autiņbiksītēm, kolikām, tantrumiem un citiem satraukumiem. Vārdu sakot: VISS MAINĀS. Un tas ir normāli!

Tiklīdz jūs kļūstat par jaundzimušā vecākiem, jums ir daudz jāstrādā – ne tikai, lai uzturētu bērniņu, bet arīdzan viņa dzīvību: bērniņš ir labi jābaro un jāuztur ar viņu mīlestības pilnas attiecības. Jā, iespējams to ir grūti un pat aizvainojoši atzīt, bet tagad jums ir smagi jāstrādā, lai attiecības ar vīru uzturētu ierastajā līmenī, nemaz nerunājot par attīstību un to uzlabošanu.

Bet ne viss ir tik slikti. Apzinoties iemeslus, kāpēc jūs vairs neesat tik romantiski, iemīlējušies un laimīgi, kā pirms tam, jums būs vieglāk pārrunāt attiecības, atrast jaunus kontaktpunktus un no jauna uzšķilt “dzirksteli” starp mitrajām salvetēm, netīrām autiņbiksītēm un dažām miega stundām. Un tāpat attiecības vairs nebūs tādas, kā agrāk. Aplūkosim, kāpēc attiecības, kad kļūstat par vecākiem mainās un, kas jādara, lai tās saglabātu!

Saistīts attēls

Jūs komunicējat tikai par nozīmīgo

Jebkuras attiecības ietver sevī komunikāciju – dziļu, pārdomātu un patīkamu. Tomēr, ja jums uz rokām guļ jaundzimušais, mijiedarbība pārvēršas par bezgalīgu pasūtījumu kompilāciju: “Nomaini autiņbiksītes!”, “Uzsildi pudelīti!”, “Mierīgi! Viņš aizmiga!” Sākot ar situāciju koordinēšanu un beidzot ar tuvāko nākotnes plānu pārrunāšanu – kas jāiegādājas, cikos jāierodas pie ārsta, cik var saņemt no veselības poplises un pēc visas šīs epopejas galva atkrīt uz spilvena un, labākajā gadījumā, miegs.

Lasi arī: 7 lietas no PSRS, kuras bija tikai bagātiem cilvēkiem

Komunikācija šādā formātā bērna pirmajos dzīves mēnešos ir neizbēgama, taču tad jums ir jāpieliek papildus pūles, lai atvēlētu laiku komunikācijai savā starpā. Tas ir vieglāk pasakāms nekā izdarāms. Ja jūs atradīsiet laiku kopīgām pastaigām un vakariņām, kā laikā spēsiet nerunāt par “biznesu!”, tas jau ir apsveicami!

Šķir otru lapu un lasi tālāk!

Pievienot komentāru