Pēc bērna parādīšanās jūsu attiecības obligāti mainīsies – lūk, kāpēc!

Jums attiecībās trūkst spontānuma (un tas ir normāli)

Ja agrāk jūs varējāt doties spontānos ceļojumos, vai gluži vienkārši doties neplānotās vakariņās tad tagad tas ir mainījies un katrs izgājiens no mājas prasa rūpīgu gatavošanos.

Tagad spontāni lēmumi un pārsteigumi jaāizstāj ar plānošanu. Galvenais – par to nevajag uztraukties un plāni būtu reālistiski. Nomainot kino gājienu ar filmu vakaru mājās un pasūtiet picu. Kamēr bērns guļ arī jūs dodieties pie miera, lai jūs būtu atpūtusies. Jo vecāks bērniņš kļūs, jo vairāk iespēju jums pavērsies un vecā spontanitāte atgriezīsies.

Zīdaiņu blūzs pastāv un viss paliek vēl sarežģītāk

Neaizmirsīsim par pēcdzemdību emocionālajiem sprostiem. Lielākā daļa jauno māmiņu, ja arī nepiedzīvo pēcdzemdību depresiju, tad noteikti piedzīvo dažādas spilgtas emocijas, kas var būt arī samērā nepatīkamas. Tas var būt kaut vai parasts bērnu blūzs jeb raudāšana, kurai ir pakļauts arī jaunais tētis.

Lasi arī: Kā izskatās supermodeles Heidijas Klumas un tumšādainā dziedātāja Sīla bērni

Jaunie vecāki ļoti bieži nav gatavi tam, ka līdzās negulētām naktīm, viņi piedzīvos trauksmi un lielu stresu. Tādu, kādu, iespējams, viņi līdz šim nav pieredzējuši. Un nav brīnums, ka jūsu starpā rodas konflikti. Galvenais ir atcerēties, ka tas nav mūžīgi un mēģināt šos lūzuma posmus nolīdzināt – galu galā jūs esat vienā komandā. Ja saziņas problēmas neizzūd, iespējams, jums jādodas pie pāru terapeta, lai atkal iemācītos līdzdarboties.

Attēlu rezultāti vaicājumam “infant”

Sekss… kāds vēl sekss?

Ja runājam par seksu, tad visi iepriekšminētie punkti ir pret jums. Jums nav laika, jūs jūtaties briesmīgi, bet partneris jūs “besī”. Pievienojiet tam apvemtas drēbes, nogulētas rokas un iegūsiet stāvokli, kas ir tālu no vēlmes nodarboties ar seksu.

Neaizmirsīsim par fizioloģiskajiem faktoriem: sievietes, kuras nesen dzemdējušas akta laikā var just diskomfortu un, iespējams, pat sāpes…

Atcerieties, ja runa iet par seksu, tad nav nekas traks, ja nesteigsieties. Gaidiet ārsta akceptu un tad pakāpeniski ieklausietos sevī atgriezietis lielajā kamasutras pasaulē. Lai atjaunotu seksuālo dzīvi, jums ir jāievēro iepriekšminētie punkti – jānodibina saizņa un jāatrod laiks abiem. Sekss var būt lieliska emocionālā atbrīvošanās un patīkams veids, kā pavadīt laiku kopā ar mīļoto.

Atbildības dalīšana var būt grūta, bet nepieciešama

Jebkurās attiecībās viens no vecākiem uzņemas vairāk pienākumu, kas saistīti ar bērna kopšanu, un tas ir saprotams (parasti iemesls ir darbs – vai tā trūkums). Tas var izraisīt aizvainojumu un pat agresiju pret partneri, kurš mazāk laika velta bērnam.

Kā vienmēr, pareiza pienākumu sadales atslēga ir komunikācija. Vienkārši apsēdieties un pārrunājiet, kādas ir bērnu aprūpes aktivitātes un kad katrs var pieslēgties. Pārdomājiet alternatīvas iespējas neparedzētu apstākļu, vai slimības gadījumā. Atrodiet veidus, kā palīdzēt viens otram, vai kopīgi risināt sarežģītās lietas.

Laika trūkums rūpēm par sevi

Bērna parādīšanās ietekmē ne rikai laiku, ko pavadāt kopā, bet arī laiku, ko pavadāt viens pats. Vienkāršāk sakot, jums vispār nav laika. Tomēr laiks, ko veltāt tikai sev – pastaigājoties, dodoties uz sporta zāli, klusībā lasot grāmatu vai vienkārši pasēdēt pie karstas kafijas tases – ir svarīga attiecību sastāvdaļa. Neaizmirsties pajautāt vai partnerim ir nepieciešams personīgais laiks un pastāstiet viņam, ka jums tas ir ļoti nepieciešams!

Attēlu rezultāti vaicājumam “new mom reality”

Atšķirīgi audzināšanas stili var radīt stresu

Pēc mazuļa ienākšanas pasaulē, jūs varat secināt, ka jūsu pieeja kā vecākiem var būt ļoti atšķirīga. Pārrunājiet to vosu un centieties nonākt pie kompromisiem. Ja domstarpības rodas par kaut ko mazu, tad to droši var ignorēt.

Atstājiet vairāk vietas partnerim lēmumu pieņemšanai un nemēģiniet kontrolēt katru viņa rīcību. Pārrunājiet tikai tos jautājumus, kas ir būtiski, un atstājiet pārējos “sīkos” mierā.

Grūtības padara jūs stiprākus

Neskatoties uz visām grūtībām, kas rodas attiecībās pēc bērna piedzimšanas, daudzi pāri apgalvo, ka šī pieredze viņus satuvināja. Risinot problēmas, risinot sarunas un pārvarot šķēršļus, jūs kļūstat stiprāki gan kā ģimene, gan kā līdzīgi domājošu cilvēku komanda, un tas ir pats vērtīgākais.

Būšana par vecākiem ir lielisks filtrs, kas palīdz nogriezt visu nevajadzīgo un koncentrēties uz to, kas patiešām ir svarīgs – jūs, cilvēki tuvumā un viņu labklājība. Pirmā reize nebūs viegla, bet, tiklīdz jūs izveidosit jaunu mijiedarbības sistēmu, pamanīsit, ka jūsu attiecības ir pārcēlušās jaunā līmenī.

Pievienot komentāru