Kāpēc mammām egoistēm ir vislaimīgākie bērni?

Nemeklēt bērnā slimības. Tipiskām “paraugmammām” šīr ir “delikatese” jeb veids kā iegūt simpātiskus skatienus, veltot sevi “slimajam” bērnam. “Viņš ir gadu vecs un nelasa dzeju!”, “Visi staigā, bet viņš vēl nē – jāskrien pie ortopēda!” Un tā sākās skriešana pie visiem – neirologiem, logopēdiem, jo tā rīkojas “nesavtīga” mamma.

Netērē pēdējo naudu zīmolos. Ierobežots budžets? Tad varbūt ir saprātīgi atzīt to, ka H&M zīmola drēbītēs bērns izaugs tikpat ātri, cik “Tommy Hilfiger” vai “Ralf Lauren” zīmola drēbēs.

Ko dara māte “egoiste”?

Bez pamatota iemesla neatsakās no krūtsbarošanas. Viņa saprot, cik tas ir ērti: mazulis nakti rāud – krūts; mazulis slimo – krūts; gribu pagulēt – krūts. Nekādu satraukumu ar sterilizāciju, pudelēm, knupjiem un visu pārējo. Un kāda ekonomija!

Lasi arī: Nav atsitusies tēvā: “Mistera Bīna” meita patiesībā ir īsta skaistule

Rūpes par sevi. Šeit pat runa nav par glancētu manikīru, bet par savu pamatvajadzību apmierināšanu: savlaicīgām ēdienreizēm, higiēnu, pietiekamu miegu.

Palīdzības pieņemšana. Vīrs atgriezās no darba, ciemos atbrauca vecmāmiņa – kāpēc tēlot varoni, kura krīt no kājām dēļ pārguruma? Lai viņi nomaina autiņbiksītes un kopā cep kukulīšus.

Mīļākās nodarbes esamība. Kādai tas būs iemīļots hobijs, bet vēl kādai mazais bizness, kas aizņem pāris stundas dienā. “Egoiste” sevi nepazaudē bērnu kopšanas atvaļinājumā.

Atcerēties par vīru. Ģimene nav tikai mamma un bērns. Arī tētim ir vajadzīga palīdzība – tīras drēbes, vakariņas un, visbeidzot, sekss. Un pretī kādu dienu viņš pats piedāvās pavadīt laiku ar mazuli, lai viņa “egoiste” varētu ilgāk pagulēt.

Un kur ir bērni?

Bērni ir ārkārtīgi lieli empāti, kuri lieliski lasa emocijas. Ja mamma ir laimīga, sagādājot sev mazos dzīves priekus, tad arī bērni būs laimīgi.

Turklāt bērniem ir vajadzīga apziņa, ka mamma viņus pieņem tādus, kādi viņi ir. Nevis: “Es sešus mēnešus tevi vedu uz peldēšanu, bet tu nekļuvi par Alīnu Kabajevu!”

Un pats svarīgākais – šiem bērniem ir bērnība! Mamma – egoiste, kura zina, kā veidot līdzsvaru starp rūpēm par sevi un neraudās bērnam uz pleca. Un 3 gadu vecumā bērbs nekļūs par mazu pieaugušo, kuram jārūpejas par mammu.

COMMENTS

Pievienot komentāru